porties: 4 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 0 min


Deze week hebben we een overheerlijk broccolisalade met pesto, appels en walnoten. 

Broccoli bevat minstens evenveel vitamine C als het bekende vitaminebommetje, de kiwi. Met 200 gram broccoli krijg je zelfs ruim 2 keer de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag binnen! Ook is deze groente rijk aan vezels, ijzer, bètacaroteen, foliumzuur en kalium. 

Walnoten bestaan uit vetten, eiwitten, voedingsvezels en zijn rijk aan omega-3-vetzuren en α-linoleenzuur die goed zijn voor hart en vaten.

Kortom een super gezonde salade voor als lunch of bijgerecht.

Vitamine D3

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 30 g basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 115 g walnoten, grof gehakt, verdeeld
  • 120 ml olijfolie
  • 1 kop broccoli, roosjes fijngehakt
  • 1 appel, in plakjes gesneden
Vitamine B12

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 491 kcal
  • Vetten: 47 gr 
  • Koolhydraten: 17 gr  
  • Eiwitten: 8 gr
  • Vezels: 6 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Doe de basilicum, knoflook, rode wijnazijn, citroensap, zout en 75 g walnoten in een blender en pulseer tot ze fijngehakt zijn. Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl de blender draait en doe dit over in een grote kom.
  • Snijd de broccoliroosjes in stukjes, voeg ze toe aan de kom met de pesto en meng alles goed door elkaar. Voeg nu de gesneden appel en de overgebleven walnoten toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
  • Serveer direct, of bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 3 dagen.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)