Porties: 4 | Bereidingstijd: 40 min


Gekruide Bloemkoolsoep is een romige, verwarmende en voedzame soep die perfect is voor koude dagen. De combinatie van zachte bloemkool, aromatische kruiden en romige kokosmelk zorgt voor een rijke, fluweelachtige textuur en een volle smaak. De geroosterde amandelschilfers en pompoenpitten geven een heerlijke crunch en maken deze soep extra speciaal.

Voedzaam en verwarmend: Bloemkool is rijk aan vezels, vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingen helpen verminderen. Kerriepoeder voegt niet alleen warmte en diepte toe aan de smaak, maar bevat ook kruiden zoals kurkuma en komijn, die bekend staan om hun ontstekingsremmende werking. De kokosmelk zorgt voor gezonde vetten die bijdragen aan een verzadigd gevoel en een romige structuur.

Deze Gekruide Bloemkoolsoep is niet alleen heerlijk comfortfood, maar ook een voedzame maaltijd die je energie geeft en je lichaam ondersteunt. Perfect als voedzaam avondmaal of als lichte lunch vol smaak en gezonde ingrediënten!

https://shop.nutrifoodz.nl/collections/superfoods/products/red-juice

Ingrediënten:


  • 900 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden, steel grof gehakt
  • 2 uien, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram amandelschilfers
  • 50 gram amandelschilfers
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk, light
  • 800 ml groentebouillon
https://shop.nutrifoodz.nl/collections/superfoods/products/detox

Voedingswaarden:


  • Energie: 409 kcal
  • Koolhydraten: 24 gr  
  • Eiwitten: 13 gr
  • Vetten: 29 gr

Scan de code met de foodtracker-app

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng op een grote bakplaat de bloemkool, uien, knoflook,
  • kerriepoeder, 2 eetlepels olijfolie, ½ theelepel zeezout en zwarte
  • peper. Verdeel het mengsel in een enkele laag en rooster het 20-25
  • minuten, of tot het gaar en goudbruin is.
  • Terwijl de groenten roosteren, leg je de amandelen en pompoenpitten
  • op een kleine bakplaat en rooster je ze 5-6 minuten in het onderste deel van de oven.
  • Als de bloemkool gaar is, laat je hem iets afkoelen. Doe alle geroosterde groenten in een krachtige blender.
  • Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe. Mix tot een gladde massa. Pas de consistentie aan door indien nodig wat extra bouillon toe te voegen. Proef en breng op smaak met meer
  • zout of peper, indien nodig.
  • Verwarm de soep voorzichtig en verdeel over kommen. Bestrooi met
  • geroosterde amandelen en pompoenpitten. Besprenkel met een beetje
  • extra vierge olijfolie voor het serveren.

SMAKKELIJK!!!

wat vind je ervan banner
5/5 (1 Review)