porties: 1 | voorbereiding: 5 min | koeltijd: gehele nacht
De overnight Chia pudding met rode bessen jam en mango is een absolute aanrader! Met dit eenvoudige recept maak je een overheerlijk en supergezond dessertje klaar dat bovendien ook nog eens 100% VEGAN is.
Dit heerlijke gerecht zit bom vol gezonden ingrediënten. Neem alleen al de chia zaadjes deze bevatten vitamines, mineralen, vezels, en gezonde vetten. Ook zijn de zaadjes een goede bron van plantaardige eiwitten.
De frisse smaak van het fruit zorgen ervoor dat deze pudding bij vrijwel iedereen erg in de smaak zal vallen!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- 2 eetlepels chiazaad
- 120 ml havermelk
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 theelepel matcha thee
- 245 g vegan mango-yoghurt
- 4 theelepels gemengde rode bessen en kersenjam (zie recept vorige week)
Voedingswaarden per portie
- Energie: 512 kcal
- Vetten: 14 gr
- Koolhydraten: 86 gr
- Eiwitten: 15 gr
- Vezels: 13 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Combineer de chiazaden, havermelk, ahornsiroop en matcha in een kom of pot, meng goed en zet een nacht in de koelkast om af te koelen.
- Wanneer je klaar bent om te serveren, beleg de chia matcha pudding met de mango-yoghurt en top af met jam, uit het recept van vorige week. De gemengde rode bessen en kersenjam (zie recept vorige week).