porties: 24 | voorbereiding: 5 min | kooktijd: 15 min


De rode bessen en kersenjam is een absolute aanrader! Met dit eenvoudige recept maak je een overheerlijk en supergezonde jam klaar dat bovendien ook nog eens 100% VEGAN is.

Kersen zijn een enorme bron van vitaminen. 100 gram kersen bevat bijvoorbeeld maar liefst 43% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamina A, wat belangrijk is voor onder meer de ogen, de huid en het immuunsysteem. En ook vitamine C, een belangrijk antioxidant, is in een grote hoeveelheid aanwezig in het vruchtje.

 Zeker de moeite om zelfs eens te proberen!

Vitamine B12

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 250 g kersen ontpit, gebruik verse of diepvrieskersen
  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 100 g kokossuiker
Omega 3

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 22 kcal
  • Vetten: 0 gr 
  • Koolhydraten: 6 gr  
  • Eiwitten: 0 gr
  • Vezels: 1 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Doe de kersen, frambozen en aardbeien in een grote pan met het citroensap en water. Zet de pan op een middellaag vuur en laat 10 minuten sudderen tot de bessen zacht zijn geworden.
  • Voeg de kokossuiker toe aan de pan en laat op laag vuur sudderen tot alle suiker is opgelost. Breng vervolgens aan de kook en kook de jam 5 minuten.
  • Doe de jam over in een pot, doe een deksel op de pot en zet opzij om af te koelen. Bewaar de jam na het afkoelen in de koelkast.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)