porties: 2 | voorbereiding: 5 min | kooktijd: 10 min
Niets zo heerlijk als een smaakvol gerecht gevuld met gezonde groenten.
Wortelen zijn rijk aan vitamine A, vezels en antioxidanten, en kunnen bijdragen aan een gezonde huid, een verbeterd gezichtsvermogen en een versterkt immuunsysteem. Bovendien zijn wortelen van nature zoet en voegen ze een natuurlijke zoetheid toe aan de scramble.
Tofu is een voedingsproduct gemaakt van sojabonen. Het is een populair ingrediënt in veel vegetarische en veganistische gerechten. Tofu is een geweldige bron van eiwitten, ijzer en calcium, en het is ook laag in calorieën en vet, waardoor het een gezonde aanvulling is op elk dieet.
Probeer dit gerechtje zeker eens zelf te maken!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ van een ui, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300gr gehakte gemengde groenten (champignon, wortel, asperges)
- 225gr tofu, verkruimeld
- zout en zwarte peper naar smaak
- 1/2 theelepel gemalen kurkuma
- scheut tamari saus
- 2 theelepels voedingsgist
- Extra toppings:
- ½ avocado, in plakjes gesneden
- 2 groene uien, in plakjes gesneden
- microgroenten
Voedingswaarden per portie
- Energie: 354 kcal
- Vetten: 20 gr
- Koolhydraten: 29 gr
- Eiwitten: 19 gr
- Vezels: 12 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en groenten toe en bak tot ze zacht zijn.
- Zodra de groenten net gaar zijn, verlaag je het vuur tot middelhoog en maak je een kuiltje in het midden van de koekenpan. Voeg de tofu toe en bak tot zich een gouden korst vormt. Kruid de tofu met zout, peper en kurkuma. Wanneer de tofu knapperig begint te worden aan de randen, meng je het met de groenten. Voeg naar smaak een scheut tamari toe en voedingsgist.
- Om te serveren verdeel je het mengsel gelijkmatig over 2 kommen en leg je er plakjes avocado, groene uien en microgroenten op.
Smakelijk!