Home / Mind /

Verander je relatie met ”de tijd” (Deel 2)

In het eerste deel van dit artikel namen we een diepere kijk op wat de meeste mensen beschouwen als hun grootste problemen en uitdagingen in het leven. En vanuit welk perspectief ze zelf de oorzaken ervan aanschouwen. Vaak zal het zo aanvoelen dat deze problemen ontstonden vanwege een aantal gebeurtenissen. Er is iets gebeurd of iemand heeft iets gedaan of gezegd, waardoor we pijn of ongemak voelen en dus lijden. Met andere woorden zou dit dan betekenen dat we een slachtoffer zijn van de omstandigheden in ons leven.

Echter, hebben we je nu uitgenodigd om te overwegen dat dit in feite niet zo is. We willen je laten zien dat de ware bron van onze problemen gerelateerd is aan een disfunctionele relatie met tijd en ruimte.

Het betekent dus dat het de perceptie is van waaruit jij de omstandigheden in je leven bekijkt, die de ware boosdoener is en die “problemen” veroorzaakt. De manier waarop je jezelf identificeert met je omgeving en met het leven, is datgene wat je innerlijke ervaring creëert, en dus hoe jij jezelf voelt.
Als we dit nu opnieuw gaan kaderen en dat fundamenteel verband met “tijd en ruimte” herbekijken en vervolgens een nieuwe context geven. Dan gaan we een ander intern terrein uitlokken, en ons dus helemaal anders voelen. In tegenstelling tot ervan overtuigd te blijven dat we alles en iedereen rondom ons moeten veranderen opdat we ons goed kunnen voelen. En dat is wat sommige mensen doen, ze proberen letterlijk om alles in hun wereld te veranderen om enig gevoel van innerlijke vrede te kunnen uitlokken. Maar dat is ENORM vermoeiend, om maar niet te zeggen dat het zinloos is.

In dit artikel gaan we ons nog wat meer verdiepen in dit concept om meer begrip te creëren rondom “de tijd” zelf, als een constructie zijnde.

Wat is tijd precies?

Laten we tijd even bekijken als de “schijnbare” afstand tussen levensgebeurtenissen. We gebruiken de term “schijnbaar”, omdat tijd in feite een illusie is. De traditionele manier waarop we denken rondom “tijd” gaan we nu proberen te overstijgen.

We hebben namelijk de indruk dat de tijd bijna tastbaar is, dat het altijd in ons leven aanwezig is en dat het zich constant voordoet of afspeelt. Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen dat ze niet genoeg tijd meer hebben, of dat hun tijd op is, alsof het een of ander voorwerp of munteenheid zou zijn. Als je hier even over nadenkt is dit eigenlijk toch wel vrij bizar en vooral zeer beperkend.

Waar we het nu even over gaan hebben is hetgeen dat we “psychologische tijd” kunnen noemen, binnen de domeinen van verleden en toekomst. Er gaat in feite geen dag voorbij zonder dat iemand zichzelf uitdrukt binnenin deze domeinen.

Nu wordt het pas echt interessant wanneer je er even over nadenkt en begint te beseffen dat het verleden en de toekomst niet eens bestaan. Dit kan nu complex of abstract klinken, maar dat is het feitelijk niet. Uiteraard praat je er regelmatig over, maar technisch gezien ben je nooit aanwezig IN je verleden of IN je toekomst. En dat zal ook nooit het geval zijn, aangezien je enkel in het heden kan zijn. Wat nu juist zo bijzonder krachtig is, is wanneer je echt begrijpt dat zowel het verleden als de toekomst zich enkel afspeelt in het heden.

Je kan dus wel praten over je verleden als in: “Vorig jaar heb ik dit meegemaakt.” of “ Gisteren heb ik dat gedaan.”. Eveneens kan je praten over je toekomst als in: “Morgen ga ik dit en dat doen.” of “Volgende zomer ga ik naar deze bestemming op vakantie.”. Echter, het is nu belangrijk om er bewust van te worden dat zowel verleden als toekomst louter constructies van taal zijn, en dus enkel bestaan in de vorm van conversatie.

Hoe kan je perceptie van tijd nu je leven veranderen?

Als je nu even de “tijd” neemt om stil te staan en dieper na te denken over wat we hierboven hebben uitgelegd, en je begint het te begrijpen, dan zal je in staat zijn je relatie met “de tijd” te veranderen. Dan zul daardoor niet langer een slachtoffer zijn van omstandigheden die een bijproduct zijn van het slachtoffer zijn van tijd. Je zult nu eerder herkennen dat jouw perceptie van tijd gegenereerd wordt door je eigen taal en denkwijze, en dat dit de werkelijke manier creëert waarop je jezelf ervaart in het leven. En dus hoe je jezelf voelt.

Als je ervan overtuigd bent dat hoe jij je voelt gelinkt is aan iets dat je hebt meegemaakt of iets dat iemand je heeft aangedaan, ben je een slachtoffer. Maar als je reflecteert, herkent en tegen jezelf zegt: “Hey, als ik me nu zo voel, dan komt dit door de manier waarop ik me aan deze situatie identificeer.”. Dit geeft je al een beetje meer kracht. Als je nu kan beseffen en er echt bewust van kan worden dat ALLES wat je voelt ontstaat in de manier dat jezelf eraan identificeert, dan gebeurt er iets magisch. Je kunt nu volledige vrijheid en totale vrede ervaren.

Conclusie over de relatie met tijd

Verleden en toekomst bestaan niet. Het zijn slechts constructies van taal. Jij bent degene die deze taal genereert door de manier waarop je communiceert met de buitenwereld, maar vooral met jezelf. Als je jezelf blijft vastklampen aan je verleden met uitspraken als: “Het is zo verschrikkelijk en vervelend dat dit of dat is gebeurd.” en je ervaart hierdoor gevoelens van schaamte, schuld en mislukking, besef dan dat jij degene bent die dit genereert. De gebeurtenis is voorbij en voltooid. Hoe weet je dat? Omdat het zich in je verleden bevindt en dus bestaat het niet meer. Je ondersteunt en geeft het enkel weer leven door de manier waarop je spreekt.

Eveneens geldt dit voor je toekomst. Als je gevoelens ervaart van angst, paniek, nervositeit of bezorgdheid, dan komt dit eveneens doordat je praat (en denkt) over toekomstige gebeurtenissen die nog niet eens gebeurd zijn. Hierdoor ga je voor niets emoties opwekken voor een ervaring die niet plaats vond en die enkel gebaseerd is op wat jij denkt dat er zou kunnen gebeuren. Maar in werkelijkheid weet NIEMAND het. Negatieve veronderstellingen zijn enorm destructief. Onwetendheid is niet iets slechts of iets waar je angst rond moet voelen. Deze onwetendheid is juist het blanco canvas waarop alles gecreëerd wordt, het is de ultieme bron van pure mogelijkheid en het is de innerlijke ruimte waar inspiratie wordt geboren.
-The time is now, the place is here. -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *