Home / Mind /

Handige tips om psychologisch krachtiger te zijn (Deel1)

Het zou wel eens kunnen dat je een gedreven, gemotiveerd en ambitieus persoon bent die over de jaren heen heel wat vaardigheden en talenten heeft ontwikkeld. Dat je een persoon bent die zijn eigen waarden goed kent, en die gelooft in zichzelf. Maar dat je desondanks deze feiten, op je eigen leven en de wereld rondom jou NIET de impact hebt die je zou willen hebben.
Dat je niet begrepen wordt of dat jouw goede intenties maar niet aan het licht komen. Dat jouw harde werk niet voldoende geapprecieerd of amper opgemerkt wordt, en dat je daardoor niet staat waar je wilt staan, en waar je weet dat je zou kunnen staan in je leven.

Een niet onbelangrijke reden hiertoe zou kunnen zijn dat jouw zelfontwikkeling tot op heden net iets te veel op jezelf was gericht waardoor je net iets minder in aanraking komt met de psychologie van anderen.
Wanneer je een meester wordt in het psychologisch benaderen van de mensen in je omgeving, zal je veel meer gedaan krijgen en makkelijker je doelen bereiken om zo weer een stap dichter te komen bij het succes dat jij verdient!

In dit artikel onthullen we je een aantal nuttige tips om psychologisch krachtiger te zijn.

Zorg dat je opvalt

Hard werk wordt vaak niet herkend. Als je succesvol wilt zijn is een goede werkethos niet altijd voldoende. Jouw lange gemotiveerde werkuren kunnen makkelijk over het hoofd gezien worden.

De mensen die macht en succes vinden zijn de mensen die hard werken en herkend worden! Als je niet opvalt verdwijn je in de achtergrond en word je overschaduwd en vergeten, hoe uitstekend je ook bent.

Dus maak van elke gelegenheid gebruik om leiding te nemen en je te bewijzen door je opvallend te profileren, ook al ligt dit soort gedrag buiten je comfort zone. Onthoud hierbij dat de belangrijkste stappen richting jouw succes buiten jouw comfort zone gezet zullen worden!

Verberg je intenties

Je bedoelingen verbergen wil niet zeggen dat je moet liegen en bedriegen om succesvol te zijn. Maar je hoeft ook niet alles wat zich in jouw geest afspeelt bloot te stellen.

Beeld je bijvoorbeeld in dat je een nieuwe occasion wagen gaat kopen en je de verkoper al duidelijk maakt dat je stapelgek bent van een bepaalde wagen, nog voor je de prijs ervan weet. In dit geval onthul je je intenties en zal de verkoper de prijs verhogen.
Waarom? Omdat je door je enthousiasme de macht in het gesprek hebt weggegeven aan de verkoper. Daarom is het zo belangrijk om je intenties te verbergen. Had je jezelf voorgedaan alsof de wagen je niet echt interesseert dan lag de macht bij jou en had de verkoper zijn prijs waarschijnlijk zelfs verlaagd.

Jouw intenties verbergen zal je psychologisch krachtiger maken. Behoud de macht en bovenhand in elke uitwisseling en neem de uiteindelijke beslissingen, zo zal je de touwtjes in handen houden in elke situatie.
Deel voldoende details om iemand geïnteresseerd te houden, maar houd je ware intenties voor jezelf om de controle te bewaren.

Acties boven argumenten

Wanneer discussies zich presenteren kan je zo lang en zo hard blijven argumenteren als je wilt om de morele overwinning mee naar huis te nemen. Maar in feite levert het winnen van een argument bijna niets op. Om psychologische kracht te verkrijgen, is het beter om je tijd niet te verspillen aan ruziën.
Als iemand ruzie wilt maken en wilt discussiëren, laat ze dan doen. Als ze defensief worden, laat ze dan hun eigen ego voeden. Want jij weet dat ACTIES luider spreken dan woorden. In zulke situaties zal je door het vertonen van het juiste gedrag altijd meer mensen en hun sympathie voor jou winnen, dan met een goed argument. En bovendien behoud je zo een positieve gemoedstoestand.

Let op je woorden

Woorden zijn krachtige wapens die veel kunnen vernietigen maar anderzijds kunnen woorden ook zeer positief en impactvol zijn. De kunst is om hier in eerste instantie erg bewust van te zijn om dan vervolgens woorden in je eigen voordeel te gebruiken. Soms is het ook gunstig om helemaal niets te zeggen. Hoe meer je spreekt, hoe minder waardevol je toespraak wordt. In dit aspect kom de uitdrukking “Less is more” vaak tot zijn recht.
Als je enkel spreekt wanneer het echt nodig is en je iets waardevols gaat vertellen, vergroot je de kracht van je woorden. Mensen zullen de gewoonte creëren om naar je te luisteren en je serieus te nemen, en ze zullen je respecteren.

Als je minder spreekt en vaker luistert voorkom je ook dat je onhandige fouten maakt of dingen zegt waarvan je spijt van zou kunnen krijgen. Het zou ook kunnen dat je je mond voorbij praat en per ongeluk zaken onthult die je eigenlijk voor jezelf wenste te houden.
Sommige mensen praten zo veel en zo graag, dat ze zelfs dingen zeggen die ze eigenlijk niet menen, en beloftes maken die ze niet echt kunnen nakomen. Dus als je jezelf mindful opstelt en bewust bent van elk woord dat je uitspreekt, vermijd je dit soort zinloze fouten. Zo zorg je ervoor dat elk woord opzettelijk en doelgericht is, en dat geeft jou psychologische kracht!

Ontwikkel zelfvertrouwen voor meer psychologische kracht

Het traject naar jouw succes zal bezaaid zijn met obstakels, mislukkingen en tegenslagen. Je geluk zal ooit opraken, en mensen zullen je afbreken en adviseren om te stoppen.

Op zulke momenten kan je eigen brein en mindset hetgene worden dat in je weg staat. Het zijn de mensen die opgeven die uiteindelijk zichzelf beroven van psychologische macht! Dus als je wilt verbeteren en vooruit wilt gaan in het leven, ontwikkel dan meer zelfvertrouwen.
Laat je kleine successen je eigenwaarde versterken en laat elke overwinning je de moed geven om je volgende obstakel te overwinnen. Psychologische kracht is niet enkel je relatie met anderen, maar ook de relatie met jezelf en hoe je jezelf behandelt en motiveert.

Om meer zelfvertrouwen te generen kan je je ook richten tot dit driedelige blogartikel.

Mensen zijn egoïstisch van aard

Deze stelling is niet negatief bedoeld, maar accentueert simpelweg het realistische feit dat de meeste mensen zich vooral bezig houden met hun eigen belang, wat zeer normaal is wanneer je wilt overleven en succesvol probeert te zijn.

Als je hier bewust van bent, houd er dan ook rekening mee en anticipeer erop. Wanneer je een gunst nodig hebt, verwacht dan ook niet dat mensen onbaatzuchtig zullen zijn.
Mensen zullen eerder helpen als ze zelf iets te winnen hebben. Wanneer je gunsten vraagt, verspil dan dus niet je tijd met enkel vriendelijkheid en dankbaarheid in wederdienst te bieden. Maar doe eerder beroep op hun eigen belang en leg ze uit hoe ze beloond zullen worden.

Overtuig ze ervan dat jullie overeenkomst een win/win situatie is en hoe ze er in de toekomst van zullen profiteren. Als iemand denkt dat ze zichzelf er ook mee helpen, is de kans veel groter dat ze je een plezier doen.
Egoïstisch zijn en vaak vanuit het ego handelen zijn geen principes die we promoten. Maar als je succesvol wilt zijn in een wereld waar de “ieder voor zich” mentaliteit primeert, is het belangrijk om hier bewust van te zijn, zodat je er op kan inspelen.

En zelfs dat kan vanuit een barmhartige mindset. Net zoals de fameuze stelling van Bruce Lee stipuleert: “Be like water”, is het interessant en voordelig om net als water te zijn en je dus vloeiend aan elke situatie te kunnen aanpassen zonder dat de “moleculaire formule” van je persoonlijkheid verandert.


In het tweede deel van dit artikel ontdek je nog meer psychologische trucjes om meester te worden van elke situatie in je leven.
- Always be yourself! Unless you can be a chameleon..then always be a chameleon -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *