Home / Mind /

Hoe verlos je jezelf van onzekerheid en ontwikkel je meer zelfvertrouwen? (Deel 2)

In het eerste deel van dit artikel hebben we het gehad over wat zelfvertrouwen precies is, waar onzekerheid vandaan komt en hoe jij je onzekerheden kan loslaten om je leven te vullen met zelfrespect en zelfvertrouwen.

In het kort:

 • Angst is de bron van je onzekerheid.
 • Angst beschermt je tegen gevaar, maar houdt ook mooie opportuniteiten om te groeien als mens tegen.
 • Je moet controle krijgen over je angsten.
 • De sterkste vorm van angst, is angst voor het onbekende.
 • Deze vorm van angst overwin je, door op zoek te gaan naar situaties buiten je comfort zone. Dit geeft je meer zelfvertrouwen!
 • Twijfels over jezelf werden je gegeven door een externe bron.
 • Negatieve gedachten over jezelf zijn NIET je eigen gedachten.
 • Andermans mening over jou is subjectief, onbelangrijk en NIET de waarheid.
 • Iemand zei dit tegen jou, uit onzekerheid en om zichzelf beter te voelen.
 • Beperkende gedachten en overtuigingen over jezelf moet dus je loslaten!
 • Je moet op zoek gaan naar een moment óf momenten dat je hebt bewezen dat je wel goed genoeg was.
 • Diep vanbinnen ken je je eigen waarden beter dan wie dan ook, dus geloof er in
 • Je kunt het!

Het verschil tussen zelfvertrouwen en arrogantie

Zelfvertrouwen wordt vaak verward met arrogantie terwijl deze zeer verschillend zijn van elkaar.

Arrogantie komt juist vaak voort uit onzekerheid. Het is een negatieve en vermoeiende manier om een positief zelfbeeld in stand te kunnen houden. Want dat zelfbeeld is gebaseerd op de vergelijking met anderen. Arrogante mensen maken zichzelf wijs dat ze beter zijn dan anderen en dit doen ze tot ze er zelf in geloven.

Zelfvertrouwen komt voort uit zelfzekerheid. Zelfzekere mensen vergelijken zichzelf niet met anderen maar alleen met zichzelf. Zo gaan ze vaak opzoek naar hoe ze zichzelf kunnen verbeteren, want ze willen de beste versie van zichzelf zijn. Ze zijn er ook zeer bewust van dat er altijd plaats is voor verbetering. Deze gedachte ontstaat in een stadium van nederigheid en heeft klaarblijkelijk niets te maken met arrogantie.

Arrogante mensen duwen anderen naar beneden om zichzelf beter te voelen. Zelfverzekerde mensen trekken anderen naar boven, door ze bewuster te proberen maken en ze tools en technieken mee te geven om hun eigen beste versie te worden. Een zelfverzekerd persoon kent zijn eigen waarden en krijgt voldoening wanneer een ander zijn eigen waarden leert kennen.

Hoe creëer je meer zelfvertrouwen?

Als je op dit moment in een stadium zit waar je geestelijk verbitterd bent door onzekerheden en een opmerkelijk gebrek aan zelfvertrouwen, dan hebben wij goed nieuws voor jou.

ZELFVERTROUWEN CREËEREN IS MAKKELIJKER DAN JE DENKT!

Dit lijkt misschien moeilijk te geloven, maar toch is het zo. Al wat je hiervoor nodig hebt zijn de juiste tools en technieken..

In het woord zelfvertrouwen schuilen 2 woorden: ZELF en VERTROUWEN. En dat is precies wat jij moet doen. Je moet jezelf gaan vertrouwen.

Maar hoe leer ik mezelf dan vertrouwen?

Het antwoord is simpel, je wint je eigen vertrouwen op de zelfde manier dat iemand anders je vertrouwen wint. Door respectabel en eerlijk te zijn, en door ten alle tijden je beloftes na te komen. Zo bouw je een reputatie op naar jezelf. Dat jij te vertrouwen bent. Dat jij je altijd houdt aan de beloftes die je maakt naar jezelf toe.

Wanneer je iemand ontmoet die bruist van zelfvertrouwen, betekent dit niet dat deze persoon een groot ego heeft. Het betekent eerder dat deze persoon een goede reputatie naar zichzelf heeft opgebouwd. Deze persoon respecteert zichzelf omdat hij/zij dagelijks het volgende zegt tegen zichzelf: “Als ik zeg dat ik iets ga doen, dan doe ik het ook altijd!” DEZE MENTALITEIT IS DE ONDERLIGGENDE EN WARE BRON VAN ZELFVERTROUWEN!

Je hebt geen externe bewondering of erkenning nodig om zelfverzekerd te zijn. Je hebt geen externe invloeden nodig om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het opbouwen van meer zelfvertrouwen is een INTERN proces, waar enkel JIJ controle over hebt.

Hoe begin je dan aan dit intern proces?

Simpelweg door beloftes te maken aan jezelf, en je woord altijd na te komen. Dit hoeven in eerste instantie geen grote beloftes zijn. In tegendeel, je moet juist starten met kleine beloftes die je zeker kan waarmaken. Wanneer je dan bewezen hebt aan jezelf, dat je te vertrouwen bent en dat je jezelf vertrouwt, dan pas kan je het niveau van je beloftes stelselmatig verhogen. Dit doe je door ze uitdagender te maken, om zo nog meer zelfvertrouwen te generen.

Let op!! Een belangrijk aspect bij dit proces, is dat je jezelf elke keer krediet geeft nadat je een belofte aan je zelf bent nagekomen. Simpelweg door de tijd te nemen om er even stil bij te staan en tegen jezelf te zeggen: “Het is me gelukt! Ik ben deze belofte aan mezelf nagekomen! Ik ben goed bezig! Ik kan het!” Deze self talk is de sleutel die momentum creëert in de ontwikkeling van jouw zelfvertrouwen.

Voorbeelden van éénvoudige zaken die jij aan jezelf kan beloven en waar je morgen al mee aan de slag kan. Je kunt het!:
 • Vandaag ga ik exact om… opstaan, zonder mijn snoozeknop te gebruiken.
 • Vandaag ga ik gedurende het eerste uur van de dag mijn smartphone niet aanraken.
 • Vandaag zal ik eens voor de eerste keer een éénvoudige ochtendroutine volgen.
 • Vandaag ga ik mijn dag starten met een gezond ontbijt, en ga ik doorheen de dag geen ongezonde snacks eten. Wanneer ik er toch trek in krijg, eet ik een appel.
 • Vandaag ga ik x-aantal calorieën eten, omdat ik mijn lichaam graag weer in shape zou willen hebben.
 • Vandaag ga ik eindelijk nog eens naar de gym, omdat ik al weken voel dat het echt nodig is en omdat ik weet dat ik me nadien altijd zo lekker voel.
 • Vandaag ga ik persoon x en persoon y contacteren, aangezien ik al weken zeg dat ik dit ga doen.
 • Vandaag ga ik tegen iedereen vriendelijk zijn en alle negativiteit negeer ik.
 • Vandaag ga ik extra tijd spenderen met mijn kinderen en als ze iets verkeerd doen ga ik niet tegen ze uitvallen maar ga ze dan met rust en sereniteit benaderen om ze hun fouten uit te leggen.
 • Vandaag ga ik 10 pagina's lezen in dat boek dat ik zo geweldig vind,.
 • Vandaag ga ik mijn kleding voor morgen al klaarleggen voordat ik ga slapen.
 • Vandaag ga ik exact op dat tijdstip slapen.
Wanneer je dit soort van eenvoudige beloftes aan jezelf maakt en nakomt, begin je stelselmatig meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Uitdaging! Stel jezelf eens de vraag, NU op dit moment dat je dit leest: Welke super kleine en éénvoudige belofte kan ik NU op dit moment maken aan mezelf? Hou jezelf eraan, en complimenteer jezelf morgen als je er in bent geslaagd. Voel jezelf trots dat je erin geslaagd bent, en voel je zelfvertrouwen groeien.
We gaven je nu wat extra uitleg en tips om meer zelfvertrouwen op te bouwen, en waarmee jij nu al aan de slag kan. In het de derde deel van dit blog artikel geven we je nog meer van dit en bekijken we ook de impact die sociale media en andere moderne technologische snufjes kunnen hebben op je zelfvertrouwen. En hoe je jezelf hiertegen kan bewapenen.
- Je weet dat je het kan, dus doe het dan! -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *