Home / Mind /

Wil je stoppen met lui zijn? Zo doe je het! (Deel 3)

Als je nu op dit moment dit artikel begint te lezen, dan betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je de twee voorgaande hoofdstukken ook hebt gelezen. Ongetwijfeld betekent dit dan ook dat je een ambitieus persoon bent die steeds op zoek blijft naar oplossingen.

GOED NIEUWS! JE BENT EEN TOPPER EN JE BESCHIKT NU AL OVER DE JUISTE MINDSET!

In het derde en laatste hoofdstuk van dit artikel ontdek je nog meer efficiënte tips om jezelf van luiheid te verlossen.

Je eigen energie creëren!

Vermijd jij soms je werk of de belangrijke zaken waar je eigenlijk in verdiept zou moeten zijn, simpelweg omdat je te moe bent? Vertoon je uitstelgedrag (procrastinatie) omdat je niet genoeg energie hebt om productief te zijn?

Dit zijn feitelijk twee van de meest voorkomende en destructieve excuses voor lui gedrag!

Talloze mensen geven de schuld van hun lage productiviteit aan het feit dat ze te weinig energie hebben. Maar in feite is in dit geval de hoeveelheid energie die je hebt, niet echt het probleem.

Het probleem is dat je te LUI bent! Of beter gezegd je hanteert niet de juiste mentaliteit om productiviteit te bevorderen, je kiest er eerder voor om vanuit een luie mindset een EXCUUS te zoeken om niet productief te zijn. Als dit het geval is herpak dan jezelf en ga nog eens kijken naar de diepliggende waarde van jouw doelstellingen, zoals we in de eerste stap van het vorige hoofdtuk van dit artikel aan je hebben onthuld. En neem je verantwoordelijkheden op! Als jouw energietekort aanvoelt als een stok tussen de spaken van jouw productiviteit, dan is het jouw verantwoordelijkheid om dat probleem op te lossen.

Misschien is je verwachting wel, dat je s'morgens als een superman uit je bed vliegt en je hele lichaam en geest bruisen van motivatie en productiviteit. Maar dat is in werkelijkheid zelden het geval! Een feit waar alle gedreven en super productieve mensen, zeer bewust van zijn. Energie en motivatie zullen nooit zomaar in je schoot vallen, je moet zelf manieren vinden om elke dag opnieuw voldoende inspiratie en energie te genereren om dit soort luiheid te elimineren.

Mogelijke oplossingen voor dit probleem:

Geef steeds prioriteit aan je zwaarste taken

Dit klinkt in eerste instantie misschien vrij logisch, maar toch is dit bij een groot aantal mensen een belangrijk werkpunt. Het zwaarste werk uitstellen tot het einde van de dag is een zeer slechte gewoonte waar veel mensen mee in de problemen geraken. Zo procrastineren ze een hele dag tot ze in de hoek geduwd worden door de druk en de realiteit van hun opdrachten.

Stel dat er vandaag 4 belangrijke taken op je programma staan, waarvan 3 taken huishoudelijk zijn en 1 is zakelijk of heeft met zelfontwikkeling te maken. Welke zou je nu best het eerste aanpakken? Veel mensen kiezen in dit geval eerst voor de makkelijke taken omdat ze zich daar sneller van kunnen verlossen, en bewaren de moeilijkere en zwaardere taak voor het laatste.

Komt dit jou bekend voor? Probeer het dan eens in de andere richting, en merk dat je meer tijd en wilskracht hebt om optimaal te presteren en alles van jezelf te geven wanneer je je belangrijkste taken onder handen neemt.

Besef wanneer je onder te veel druk staat

Ben je echt lui? Of sta je gewoon onder te veel druk? Wanneer je volledig overweldigd bent en onder druk staat op werk, kan je productiviteit hier enorm onder leiden! De constante druk die je ervaart, creëert stress en dat genereert dan weer angst. Wanneer je angst hebt voor je verantwoordelijkheden, verzin je excuses om je werk te vermijden. In dit geval ligt het probleem niet bij je werkethos of luiheid, maar bij je zelfvertrouwen. Vertrouw jezelf dat je het kunt, en de druk zal verdwijnen. Het is slechts een negatieve cirkel van emoties, waarvan je jezelf moet en kunt verlossen!

Gebruik je luiheid in je eigen voordeel

Luiheid is niet altijd slecht, wanneer het op een productieve manier gebruikt wordt. Er is een algemeen gezegde dat zegt dat luiheid de moeder van innovatie is.

Elke nieuwe uitvinding is gericht op één of andere vorm van tevredenheid. Bepaalde mensen hadden de nood om goed te kunnen zien zonder hun bril, dus heeft er iemand contactlenzen uitgevonden. Mensen hadden de nood om op afstand te kunnen communiceren, en dit inspireerde iemand om de telefoon uit te vinden.

Mensen waren te lui om steeds te moeten koken om een warme maaltijd te kunnen eten, aldus werd de microgolfoven uitgevonden. Hoewel al deze uitvindingen niet van levensbelang zijn, werden ze gemaakt om ons leven gemakkelijker te maken. Ze vormen in feite een “shortcut” naar onze eigen verlangens en doelstellingen. Hoe meer van deze uitvindingen je ter beschikking hebt, hoe minder je moet werken.

Veel van deze uitvindingen werden gemaakt vanuit een luie mindset, het komt er dus op neer dat “luiheid en innovatie” hand in hand gaan. Benjamin Franklin noemde zichzelf “ De meest luie man ter wereld”.

Naar eigen zeggen bedacht hij een aantal uitvindingen, puur en alleen om zichzelf tijd en moeite te besparen. Luie mensen maken geweldige uitvinders, aangezien ze steeds opzoek zijn naar de snelste en meest efficiënte manier om dingen gedaan te krijgen. Hun luiheid motiveert ze juist om creatieve oplossingen te vinden. En deze blijven ze vervolgens verbeteren, stroomlijnen en automatiseren zodat ze minder tijd moeten besteden aan dingen die ze minder graag doen.

Nu kan ook jij je eigen luiheid op de zelfde manier gebruiken, en dus in je eigen voordeel. Door regelmatig stil te staan en na te denken over manieren waarop je tijd en moeite zou kunnen winnen. Ook al levert je eigen bedachte “shortcut” je slechts 5 of 10 minuten winst in tijd op, zal dit je ongetwijfeld voldoening geven en het zal je motiveren om deze innovatieve/probleemoplossende mindset aan te houden. SLIMMER werken is vaak beter dan HARDER werken!

Elke seconde telt!

Als je niet de tijd neemt om het leven te creëren dat je wilt, zal je uiteindelijk al je kostbare tijd spenderen in een leven dat je niet wilt. Wordt er bewust van, dit is je klus dan, dit wordt de kunst dan. De kunst om je als een kameleon in een fractie van een seconde te kunnen aanpassen, want...

ELKE SECONDE TELT!

Elke seconde van je dag, is een moment om...
  • te beseffen dat de voorgaande seconde niet meer van belang is
  • te beseffen dat je in het NU moet leven
  • dat je van één pad naar een ander kan springen
  • waar je de stroming van je gedachten een wending kan geven
  • waarin je een levensbelangrijke beslissing kan maken
  • waarin je iemand kan vergeven en je verleden los kan laten
  • waarin je kan starten met in jezelf te geloven
  • om je MINDSET te veranderen
  • om jezelf van luiheid en slechte gewoonten te bevrijden
  • Elke seconde van je dag, is een moment om te beseffen dat ELKE SECONDE TELT!
- DON'T LIMIT YOUR CHALLENGES. CHALLENGE YOUR LIMITS! -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *