Home / Mind /

Creëer je eigen geluk!

Misschien stroomde jouw leven tot hiertoe niet samen met jouw visie van “gelukkig zijn”. Hoge studies voltooien, een geweldige job hebben, veel geld verdienen, de ideale partner vinden, kinderen krijgen...en ze leefden nog lang en gelukkig.

Maar misschien heb jij je ook blindelings vastgeklampt aan één bepaald archetype dat inhoudt dat je heel wat moet bereiken voordat je jezelf als waardevol kan aanschouwen. Misschien heb je wel het gevoel dat je onoverkomelijke doelen moet bereiken vooraleer je gelukkig kan zijn.

Zulke beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat het zeer moeilijk wordt om in eender welk gebied van je leven door te breken! Het verhindert jouw mogelijkheid om je eigen geluk te creëren!
gelukkig 2
De hedendaagse maatschappij geeft ons vaak het beeld dat je pas echt waardevol bent wanneer je iets speciaals en unieks verwezenlijkt hebt en er veel geld mee verdient. Beroemdheden worden aanbeden terwijl mensen met onmisbare beroepen zoals leerkrachten, zorgverleners of afvalverwerkers niet de appreciatie noch de verloning krijgen die ze werkelijk verdienen. Mogen deze mensen zich dan niet speciaal en uniek voelen? Terwijl onze samenleving in elkaar zou storten, moesten zij plots verdwijnen.

Jammer genoeg is dit de maatschappij waarin we leven en worden dit soort overtuigingen in ons onderbewustzijn geprent. Het geeft je steeds meer onrealistische verwachtingen van het leven en belemmert de mogelijkheid om te zijn wie je werkelijk bent...en om het pad naar je eigen geluk te vinden.

Uiteraard is het goed om ambitieus te zijn, je lat hoog te willen leggen en je dromen te achtervolgen. Het is alleen gevaarlijk om jouw visie van “gelukkig zijn” hier aan te binden.

In feite is gelukkig zijn iets dat je zelf creëert!

Er bestaat geen uitgestippeld traject dat jou ongetwijfeld naar een gelukkig leven zal leiden. Dit moet je namelijk voor jezelf gaan ontwerpen!

Het loslaten van beperkende gedachten en onrealistische visies van wat een gelukkig leven moet inhouden, is datgene wat jou de ultieme vrijheid zal geven om het pad naar het ware geluk te vinden.

Hoe je leven er nu ook uitziet, of hoe ver jij je ook bevindt van jouw perceptie van “ gelukkig zijn “...
Je kan nog steeds je eigen geluk creëren!

We geven je hieronder 5 nuttige tips mee om je eigen geluk te creëren.

1. Doe wat je graag doet!

Je kunt je geluk niet vinden, als je 40 uren per week een job uitoefent waar je niet gepassioneerd door bent. Als jij je ongelukkig voelt op je werk, dan is het hoog tijd dat je van job verandert en je misschien tot een heel andere sector gaat richten. Ook al moet je hiervoor naar een avondschool gaan of een tijdje minder verdienen dan voorheen, zal het absoluut de moeite zijn om je passies te volgen. Wanneer je een job uitvoert waar je passie voor voelt, zal je altijd gelukkig zijn op je werk en dit zal een positieve invloed hebben op de kwaliteit van je leven.

2. Omring jezelf met mensen die je gelukkig maken

Je bent je omgeving! Dit wil zeggen dat je omgeving jou vormt, uiteindelijk zal jij jezelf onbewust aanpassen aan het niveau van de mensen waar je de meeste tijd mee spendeert. Dus kies ervoor om je kostbare tijd te spenderen met positieve mensen die jou steunen, waarmee je interesses deelt en waarvan je iets kan bijleren.

Ga je enkel om met mensen die altijd klagen, dan zal ook jij nog voor je het beseft in zelfbeklag verdrinken. Omring jezelf dus met gelukkige zielen die jou gelukkig willen maken en waarmee je op dezelfde golflengte kan communiceren. Kies bewust om om te gaan met mensen die jou kunnen inspireren.

3. Wees dankbaar voor wat je hebt!

Wellicht kan je in elk persoon of in elke situatie iets goeds en iets slechts terugvinden. Om je eigen geluk te creëeren moet je steeds opzoek gaan naar en je focussen op het goede en er ook dankbaar voor zijn.

Deze simpele aanpassing van je mindset zal je nederig en optimistisch maken. Deze ingesteldheid zal eveneens je gemoedstoestand verbeteren alsook je relaties met anderen. De positieve energie die je zult uitstralen zal je leiden naar het geluk en het succes dat je verdient!
gelukkig

4. Stop met vergelijken!

Jouw leven is niet dat van een ander! Daarom moet je je eigen geluk vinden in plaats van je te laten beïnvloeden door andermans perceptie van geluk. Stop met jezelf met anderen te vergelijken, terwijl je niet eens weet wat zij werkelijk meemaken achter gesloten deuren. Verlies je kostbare tijd niet door naar andermans leven te staren op sociale media platformen. Concentreer je gewoon op wat jou gelukkig maakt en waar jij passie voor voelt.

5. Maak anderen gelukkig!

Wanneer je iets goed doet komt goede terug naar jou. Deze kosmische wet wordt in het Hindoeïsme “ karma “ genoemd. Wanneer je oprecht geeft en je engageert in het gelukkig maken van anderen, ge je je eigen ziel voeden. Want wij mensen zijn oorspronkelijk gemaakt om mekaar te helpen. Deze waarde ligt namelijk aan het fundament van het overleven van onze mensheid.

Liefde genereert liefde, en haat genereert haat. Dus kies voor onvoorwaardelijke liefde en ga liefdevol om met elk individu. Een ander gelukkig maken en gelukkig zien, zal jou ongetwijfeld ook gelukkig maken.
"Happiness is a vine that takes root and grows within the heart, never outside it.
-Khalil Gibran-."

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
44.580 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
44.580 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
44.580 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.
100% Geen-Risico Belofte

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *