Home / Mind /

Handige tips om psychologisch krachtiger te zijn (Deel 2)

In het eerste deel van dit artikel hebben we het over de voordelen die “psychologische krachten” voor jouw kunnen betekenen. Met psychologische kracht refereren we naar het vermogen om een dieper inzicht en begrip te ontwikkelen van je eigen psychologie en die van anderen zodat je dit ten alle tijden in je eigen voordeel kan gebruiken, in functie van je welzijn en van succes in het leven. Je ontdekte hier reeds een aantal handige tips voor.
In het kort:
  • Om succesvol te zijn is hard werken niet voldoende, je moet uitblinken. Dus zorg dat je opvalt!
  • Als jezelf opvallend profileren buiten je comfort zone ligt, dan is dit juist de reden om het zeker te doen!
  • Onthul niet alles wat zich in je geest afspeelt. Wanneer je je intenties voor jezelf houdt, behoud je de bovenhand in elke uitwisseling en heb je meer controle.
  • Vermijd verbale conflicten. Wees meer een persoon van daden, als van woorden. Acties zijn sterker dan argumenten!
  • Word bewust van de kracht die woorden hebben, zodat je er met meer verstand gebruik van maakt, en enkel wanneer het nodig is.
  • Praat minder en luister meer.
  • Ga op zoek naar alle mogelijke manieren om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.
  • Blijf je eigen brein en mindset bewust versterken en GEEF NOOIT OP!
  • Wees bewust van de algemene egoïstische aard van mensen. Gebruik dit in je voordeel, in plaats van er op neer te kijken.
  • Probeer jezelf en je gedrag flexibel op te stellen zodat je jezelf als een kameleon aan elke situatie kan aanpassen
Vervolgens onthullen we je nog meer psychologische trucjes om meester te worden van elke situatie in je leven.

Blijf toegewijd aan jezelf

Vermijd het om onnodige beloften te maken en te makkelijk toe te geven, zodat je jezelf niet in de problemen werkt. Als je jezelf volledig toewijdt aan de ideeën van iemand anders, dan sluit je jezelf aan één kant op. Moesten deze ideeën nadelige gevolgen hebben, dan zal ook jij ze ervaren.
Succesvolle mensen proberen juist om die reden onnodige toewijdingen te vermijden, zodat ze zich open kunnen stellen tot meerdere kanten en perspectieven. Ze houden één voet in elk kamp zodat ze het meeste uit elke situatie kunnen halen.
Wil je de meester zijn van je eigen succes verhaal, blijf dan in eerste instantie vooral toegewijd aan jezelf!

Loop niet altijd te koop met je intelligentie

Iedereen vindt het leuk om zichzelf intelligent te voelen. Als je hier bewust van bent, kan je ook dit in je eigen voordeel gebruiken. Als je mensen graag aan je zijde wilt winnen, geef ze dan het gevoel dat ze intelligent zijn. Ook al betekent dit in sommige gevallen dat je jezelf een beetje dommer voordoet dan je werkelijk bent.
Je weet zelf al dat je intelligent bent, en hebt daar geen extra bevestiging van nodig. Het feit dat je jezelf dommer kan voordoen dan je werkelijk bent, wil in dit geval zeggen dat je veel zelfvertrouwen hebt en dus niets te bewijzen hebt. Simpel gezegd, kan het de meeste mensen in feite weinig schelen hoe intelligent jij bent.
Het enige waar ze echt om geven is hun eigen hersenkracht, dus speel hier op in zodat ze zich slim voelen en dankzij jou meer zelfvertrouwen in hun ideeën winnen. Heb je altijd de nood te laten zien hoe intelligent je bent, dan maak je soms minder vrienden, en dat kan te koste gaan van je eigen succes.

Ondersteun je superieuren

Als het jouw doel is om de ladder van het succes te beklimmen, dan is het ook belangrijk dat je deze ladder respecteert. Wanneer je bijvoorbeeld in een bedrijf hogerop probeert te komen, doe dit dan tactvol door je psychologische kracht te gebruiken.
Probeer niet overduidelijk de mensen die boven jou staan te overtreffen, deze mensen zullen namelijk de brug vormen tussen je huidige positie en je succes. Je hebt hun hulp nodig, dus hou je superieuren altijd aan je zijde. Ondersteun je baas door jezelf eerder op te stellen als zijn/haar rechterhand en niet als een rivaal.
Wanneer de volgende grote opportuniteit zich presenteert zullen je superieuren namelijk hun bondgenoten doorverwijzen en niet hun rivalen. Soms kan ook dit betekenen dat je de mensen die hoger geplaatst staan slimmer doet voelen dan ze werkelijk zijn, of hun meer krediet geeft voor werk dat jij eigenlijk verricht hebt.
Het draait namelijk rond psychologie en deze strategisch in je eigen voordeel gebruiken. Ondersteun en respecteer je superieuren dus altijd.

Blijf geconcentreerd

Als je ware psychologische kracht wilt vinden, identificeer dan niet enkel je sterke punten maar ontwikkel ze ook. Er zijn veel mensen die van alles kunnen, maar slechts op een gemiddeld niveau. Het probleem is dat ze het zo druk hebben met het springen van de ene naar de andere vaardigheid dat ze zich zelden in iets specialiseren.
Het bezitten van specialiteiten is één van de grote sleutels tot succes. Als je je op één vaardigheid concentreert, dan kan je een uniek talent opbouwen die de vaardigheden van anderen overtreft. Hoe meer je jezelf concentreert, hoe meer je kan bereiken. Zo simpel is het!
Dus wijk niet te veel af in meerdere richtingen, concentreer jezelf op één richting, één project of één doel. En investeer jezelf vervolgens volledig in die ene richting. Het is inderdaad een groter risico, maar met voldoende toewijding zal je beloning exponentieel groter zijn.

Geef niet toe aan woede

Ben jij iemand die snel zijn geduld verliest en kwaad wordt? Dan is dit geen onbelangrijk punt van aandacht. Woede is namelijk één van de meest destructieve emoties die je kan voelen en helpt je geen stap verder op je pad naar het succes. In tegendeel! Woede maakt je impulsief, bekrompen en egoïstisch.
Als mensen je boos kunnen maken, dan geef je hun de macht door te bevestigen dat ze een zenuw geraakt hebben en stel je jezelf dus zwak op. In dit geval is de kans ook groot dat ze dit zullen blijven doen. Kies eerder om afstand te nemen in plaats van kwaad te worden. Wanneer je iemand negeert beroof je deze van zijn/haar macht en is het de persoon in kwestie die om je aandacht smeekt.
Geef dus niet toe aan sterke emoties zoals woede, want ze zullen je besluitvorming schaden en ervoor zorgen dat anderen misbruik van je maken. Houd je frustraties voor jezelf, blijf kalm en altijd objectief wanneer het mogelijk is.

Positiviteit

Als je er in slaagt elke ochtend positiviteit op te wekken is je dag al half gewonnen, en in feite is dit niet zo moeilijk. Door het denken van positieve gedachten en het uitspreken van positieve woorden, zal je ook positiviteit in je leven aantrekken.
In dit geval wordt jouw psychologische kracht om een meester te worden van je eigen geest. In het blog "Krijg CONTROLE over je GEEST en realiseer alles wat je wilt!” bespreken we dit uitvoerig.
- Materiële krachten zijn geweldig, maar psychologische krachten zijn onoverwinnelijk! -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *