Home / Mind /

Dit zijn de grootste vijanden van focus & concentratie en met deze tips kun je ze overwinnen

Wie je ook bent en wat je ook doet: je kunt er altijd baat bij hebben om te leren hoe je de ultieme focus kunt vinden in het dagelijks leven. Door hier beter in te worden, zal je met gemak aan nieuwe projecten kunnen beginnen en ze in minder tijd afronden. Je zal je werk beter doen en geweldige resultaten behalen.

Maar om focus te vinden, moet je jezelf eerst ontdoen van al wat in de weg staat van jouw concentratie tijdens het werk. Zo zijn er een paar grote vijanden van focus en concentratie, en daar gaan we het nu juist over hebben in dit artikel.

Voor elk probleem is er een oplossing, en ook deze vijanden kan jij overwinnen!

Overdenken: wat zou er misschien mis kunnen gaan?

Eén van de belangrijkste redenen waarom we uitstellen is “overdenken”. We vragen ons dan af wat er allemaal mis zou kunnen lopen en denken aan situaties uit het verleden die we vervolgens vergelijken met onze huidige situaties.

Door te veel te denken creëer je soms de gekste scenario's in je hoofd, waardoor je nog meer denkt en je gedachten nog meer afdwalen. En dit terwijl je je niet concentreert op de activiteit die voor je ligt, bij gevolg krijg je je taak niet af.

Overpeinzingen saboteren je focus omdat ze je uit het huidige moment halen. Als de aard van de gedachten die in je opkomen negatief is, kan dit bovendien ook je stemming en motivatie doen dalen, waardoor er nog minder kans is dat je werk vooruit gaat.

Om dit te voorkomen, kan je mindfulness beoefenen. Maak er een gewoonte van om op te merken wanneer je hersenen met willekeurige gedachten op de proppen komen en laat ze dan bewust los. Je hebt alles onder controle: je hoeft je alleen maar bewust te zijn van wat er gebeurt.

Als je geest eenmaal kalm en aanwezig is, kan hij zich gemakkelijk concentreren op dat ene belangrijke ding dat je van plan was te doen.

Plannen: waar moet je beginnen?

Vaak kunnen we ons moeilijk concentreren en raken we afgeleid, omdat we niet weten waar we moeten beginnen. De oplossing hiervoor is eenvoudig. Word beter in plannen!

Begin met het ordenen van je gedachten. Om je geest leeg te maken, kan je alles opschrijven wat je kunt bedenken met betrekking tot het nieuwe project waaraan je gaat beginnen of de doelstellingen die je voor ogen hebt. Kijk vervolgens welke van deze ideeën realistisch zijn en schrap de rest.

Deel alles op in kleinere stappen, zodat elke stap haalbaar lijkt en niet overweldigend is. Vaak stellen we acties uit, omdat de tijd dat het ons zal kosten ons afschrikt.

Eenmaal je een lijst met stappen hebt, probeer je dan in eerste instantie enkel op de eerste drie te concentreren en vergeet de rest. Je doel is dan om simpelweg deze 3 acties op te nemen in je dagelijkse schema.

Dit is niet alleen eenvoudig, maar bovendien kost het niet veel tijd, dus er is geen reden om het niet te doen.

Wanneer het tijd is om aan de slag te gaan, zul je gefocust zijn omdat je geest al voorbereid zal zijn om dit voor elkaar te krijgen wetende dat het zich telkens maar met één gemakkelijke stap moet bezighouden.

Faalangst: mislukking is een opstap naar succes

Faalangst is niet enkel een vijand van focus en productiviteit, maar eveneens van succes in elk aspect van het leven! Het kan ervoor zorgen dat je de hoop verliest, jezelf gaat vergelijken met anderen, je focust op de negatieve aspecten, en uiteindelijk opgeeft.

Faalangst kan je niet bevechten. Je moet het simpelweg loslaten!

Begrijp dat mislukking een opstap is naar succes. Het is niet, omdat de mogelijkheid bestaat dat je zou falen, dat je gaat falen! En zelfs als je faalt, is het ergste scenario meestal niet zo erg. Er is geen enkel persoon die succesvol werd zonder een paar fouten te maken. Accepteer het en weet dat het deel uitmaakt van jouw traject naar succes.

Deze mindset zal je helpen om consistent te blijven met je doelen, maar ook om minder te procrastineren, makkelijker focus te vinden en om elke dag meer gedaan te krijgen.

Meer over faalangst kan je vinden in dit blog.

Sociale media: fear of missing out

Ondertussen is het waarschijnlijk reeds tot je attentie gekomen dat sociale media een verslavende werking hebben. Om precies te zijn lijden 210 miljoen mensen aan een internet- en sociale mediaverslaving.

Veel voorkomende neveneffecten zijn de angst om iets te missen (als je zo vaak mogelijk je nieuwsfeed checkt, wetende dat er altijd wel een nieuwe update is), informatie-overload (te veel onnodige informatie online consumeren is slecht voor je mentale gezondheid) en uitstelgedrag (het gebruik van sociale media is tegenwoordig één van de meest voorkomende manieren om wat tijd te verdrijven).

De neveneffecten van overmatig social media gebruik verkorten je aandachtspanne en zorgen ervoor dat je afgeleid bent.

Experts adviseren dat je het gebruik van sociale media moet beperken. Dat kan door een app te gebruiken om sociale mediasites op je telefoon te blokkeren voor een bepaalde periode van de dag, bijvoorbeeld wanneer je geconcentreerd aan het werk bent.

Een andere manier is om meldingen uit te schakelen en alleen 2-3 keer per dag in te loggen en te kijken wat er nieuw is.

Haast en spoed is zelden goed

Sommige mensen zijn gewend om gehaast te leven. Omdat ze altijd bezig zijn en van de ene taak naar de andere gaan, is hun geest nooit op zijn gemak en kunnen ze dus nooit de focus vinden die nodig is om goed te presteren.

Haast en spoed is zelden goed!

Verander dat door het rustiger aan te doen. Dit zal gunstig zijn voor je productiviteit, maar het zal je ook helpen om gezond en gelukkig te blijven. Twee maal per dag een kwartiertje mediteren, kan wonderen doen voor je innerlijke rust en je vermogen tot diepe concentratie.

Meer over mindfulness en miditatie kan je vinden in dit blog.
Ziezo! Nu je weet wat de grootste obstakels zijn voor het vinden van een diepe focus en hoe je ze kunt elimineren, kan je hier zelf aan beginnen werken om de dieptes van jouw grenzeloze potentieel te gaan verkennen. Je kunt het!
- Always remember, your focus determines your reality -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *