Home / Mind /

Werk slimmer: minder hard en efficiënter werken

Life hacking is de kunst van het uitzoeken van makkelijkere en snellere manieren om dingen in het leven te doen en daarbij dezelfde of zelfs betere resultaten te realiseren. Zo kan je je metabolisme hacken, je slaapcyclus, je zelfvertrouwen, je productiviteitsniveaus, en zelfs de kwaliteit van je sociale leven en relaties.

Er zijn eenvoudige manieren om meer te doen in minder tijd, om meer van je potentieel te gebruiken, om je leerproces te versnellen, en om je te bevrijden van alles wat je tegenhoudt om focus te vinden en je tijd goed te beheren.

In dit artikel richten we ons op hoe je je leven kan “hacken” op werkgebied. Zo zijn er een aantal strategieën die je kan gebruiken om slim te werken in plaats van hard. Dit wil zeggen dat je het meeste haalt uit de tijd die je aan elk project besteedt, zodat je nooit wakker ligt van je werk, altijd op tijd bent en tevreden bent met het eindresultaat.

Creëer de ideale werkomgeving

De omgeving waarin jij je bevindt is direct gerelateerd aan je focus en je productiviteit. Door bijvoorbeeld simpelweg je werkruimte op te ruimen, zal je ook beter worden in het organiseren van je gedachten en kan je starten met meer uit je dagen halen.

Wat je ook kan doen, is meer licht binnenlaten. Dit is namelijk een natuurlijke stemming- en productiviteitsbooster. Dat kan simpelweg betekenen dat je je bureau indien mogelijk dichter bij een groot raam zet. Je zal versteld staan van wat extra zonlicht met je stemming, motivatie en productiviteit kan doen.

Ook de temperatuur van je werkruimte speelt een belangrijk rol. Als deze ruimte te warm of te koud is, dan kan dit je prestaties verhinderen. Uit een onderzoek* is gebleken dat de ideale temperatuur rond de 21-22 graden ligt. Dit soort veranderingen in je werkomgeving kunnen je werkprestaties een boost geven.

Maak optimaal gebruik van je avonden

Wakker worden en je afvragen waar je moet beginnen is een verspilling van tijd, energie en focus. In plaats daarvan bereiden slimme werkers zich de avond van tevoren voor.

Dit betekent dat je kleine taken nooit voor morgen laat liggen, maar dat je ze meteen aanpakt zodat je er vanaf bent. Zeker als het om een klein taakje gaat dat slechts 5 minuten in beslag neemt, is dit een effectieve aanpak.

Je avonden dienen in eerste instantie om tot rust te komen, te ontspannen en je geest leeg te maken. Zo kan je weer opladen en je brein voorbereiden op een goede en diepe nachtrust.

Het is dus ideaal om voor jezelf een soort avondroutine te organiseren waarin je ontspant maar ook even de tijd neemt om het verloop van de volgende ochtend te optimaliseren. En dat kan je door bijvoorbeeld je kledij al klaar te leggen en misschien zelfs je ontbijt klaar te maken.

Vervolgens zou je dan bekijken wat er de volgende dag precies moet gebeuren. Schrijf alles op en stel prioriteiten door de belangrijkste taken bovenaan te zetten. Dit alles zal je uiteindelijk helpen om fit, opgewekt en met een gemotiveerde mindset te ontwaken. Zo ga je met een heldere geest aan je werk van de dag te beginnen.

Eveneens win je gedurende de dag veel tijd, omdat je gewoon even je to-do lijst kan raadplegen wanneer je niet zeker weet wat je volgende taak van de dag is.

We verspillen vaak tijd met het nemen van de beste beslissing of twijfelen wanneer er veel te doen is, wat dan resulteert in uitstelgedrag. Door je voor komende dag de avond van tevoren voor te bereiden, voorkom je dit soort belemmeringen.

Maak gebruik van technologie

Maak je het wel eens mee dat je steeds weer dezelfde vervelende taken moet uitvoeren, of dat je steeds heen en weer moet gaan met een medewerker/collega? Sla dan dat deel over en richt je in plaats daarvan op het leveren van beter werk door gebruik te maken van technologie.

We leven in een tijdperk waar voor bijna alles digitale tools beschikbaar zijn. Je hoeft ze alleen maar te vinden, aan te passen en regelmatig te gebruiken.

Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de vele handige functies die Google Agenda bevat, of Slack kan je helpen om efficiënt samen te werken met teamleden en altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste projecten. Gebruik Zoom voor meetings en webinars als je team op afstand werkt.

Indien sociale media deel uitmaken van je werk, verspil dan niet langer dagelijks een uur of meer aan elk platform, maar maak in plaats daarvan gebruik van tools voor het beheer en de automatisering van sociale media. Vele kan je ook gratis gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn: Hootsuite, Buffer, BuzzSumo, Crowdfire en meer.

Bouw routines in om slimmer te werken

Routines en gewoonten helpen je je werk te doen, zelfs wanneer je geen zin hebt om te werken, geen focus kunt vinden of aan het uitstellen bent.

Het kost wat tijd om de exacte routine te vinden die werkt voor jou en je levensstijl, maar het is de moeite waard om er een tijdje mee te experimenteren. Het doel is te weten wat het beste tijdstip is om op te staan en naar bed te gaan en je daaraan te houden.

Het is belangrijk om uit te zoeken wanneer je overdag het productiefst bent en je werk dan te plannen, te weten wat je afleidt en hoe je dat kunt negeren, vergaderingen te plannen wanneer je het sociaalst bent en in een goede bui, voedsel te eten dat je energie geeft, te sporten en voor je gezondheid te zorgen zodat je in topvorm bent en optimaal redeneert en functioneert.

Dit alles vergt discipline en opofferingen. Maar als je eenmaal routines hebt en de juiste gewoonten aanleert, zullen je routines in jouw voordeel werken.

Je zal alles gedaan krijgen in minder tijd, de hele dag bruisen van energie, vooruitgang zien op alle gebieden in je leven, en het volgende niveau van je carrière kunnen bereiken.
- Effort is important, but knowing where to make an effort makes all the difference! -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *