Waarom werk jij samen met Nutrifoodz aan de Regreen Revolution?

De temperatuur op aarde stijgt en hierdoor gaat ons klimaat veranderen. De grootste oorzaak hiervan, is de stijgende hoeveelheid broeikasgassen zoals CO2 die in de lucht terechtkomen.
Sinds de jaren ’80 blijkt elk decennium warmer dan het vorige te zijn. Als er niet dringend ingegrepen wordt zal dit fenomeen blijven doorgaan tot onze planeet een gigantische woestijn wordt.

Broeikasgassen komen van nature voor in onze atmosfeer. Ze zorgen er voor dat de warmte van de zon deels naar onze planeet wordt geleid. Zonder deze gassen zou het veel kouder zijn op aarde. Maar sinds de industriële revolutie heeft de mens ervoor gezorgd dat dit broeikaseffect exponentieel versterkt werd.

Door het massaal verbranden van fossiele brandstoffen in zowel de industrie, energiecentrales, in huizen maar ook voor transport. Dit noemt men het versterkte broeikaseffect en de mens is hier verandwoordelijk voor. Deze toegenomen uitstoot van CO2 is grotendeels ontstaan door verbranding van fossiele brandstoffen maar anderzijds ook door ontbossingen voor landbouw. Hierdoor warmt de aarde op en verandert ons klimaat.

Wat zijn de gevolgen van Klimaatverandering?

  • Ijskappen en gletsjers smelten
  • Zeespiegels stijgen
  • Op vele plaatsen ontstaat er droogte
  • Honger en ondervoeding door voedseltekort in drogere gebieden
  • Waterschaarste zowel voor drinkwater als water voor irrigatie in drogere gebieden
  • Biodiversiteit vermindert: dieren-en plantensoorten sterven uit
  • Oceanen verzuren: catastrofale gevolgen voor fauna en flora
  • Meer bosbranden
  • Er ontstaan meer woestijnen
  • Grote gebieden grond worden onvruchtbaar
  • Meer overstromingen

Hoe kunnen we met ons allen klimaatverandering tegengaan?

  • Verbruik van fossiele brandstoffen verminderen, om er uiteindelijk volledig mee te stoppen en vervolgens voor milieuvriendelijke alternatieven kiezen
  • Bossen beschermen en overschakelen naar ecologische landbouw
  • Vlees -en zuivelproductie reduceren
  • Kiezen voor plantaardige voeding
  • Aarde afkoelen door nieuwe bossen te planten in droge gebieden en woestijnen
  • Zoveel mogelijk mensen attent maken op de ernst van deze problematiek
  • Zoveel mogelijk mensen inspireren om hun bijdrage te leveren bij het zoeken naar, en uitvoeren van oplossingen

Hoe helpen we als Nutrianen mee met de Regreen Revolution?

Nutrianen zijn filantropen en voelen een collectieve roeping om met de Regreen Revolution om mee te werken aan het herstel van het klimaat en aan het creëren van een betere wereld voor iedereen…en om zoveel mogelijk mensen hierin te inspireren!

We geloven zeer sterk in de aanpak van Justdiggit om impact te maken met de Regreen Revolution.

Nutrifoodz doneert 1% van alle opbrengsten aan het Justdiggit project in Tanzania. Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij, om de aarde te helpen afkoelen en het klimaat te herstellen.

Wat was de “Central Park” doelstelling van Nutrifoodz voor het jaar 2020?

Wij hadden onszelf bij Nutrifoodz een speciale persoonlijke doelstelling opgelegd. We willen met de bijdrage van onze opbrengsten dezelfde oppervlakte als die van “Central Park New York” regreenen in de woestijngebieden van Tanzania via Justdiggit.

Dit bedraagt 3.410.000 m², dat is bijna de oppervlakte van 700 voetbalvelden. Dit wilden we graag willen bereiken voor het einde van december 2020!

Op dit moment (30 juni 2022) hebben we met ons allen al 5.036.549 m² vergroend en 16967 bomen teruggebracht. Dit zijn 1007 voetbalvelden.

Wij geloven er in dat we met jouw hulp heel veel andere merken in de voedingsindustrie kunnen inspireren om hetzelfde te doen!

Hoe kan jij ons hierbij helpen?
Simpelweg door je bij ons aan te sluiten en Nutriaan te worden. Met elke bestelling, help je automatisch de aarde te vergroenen en af te koelen!

Samen staan we sterk en kunnen we heel wat bereiken!
#creatingbetterhumans
#forabetterplanet

Wat is Justdiggit?

Justdiggit is een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van projecten om klimaatveranderingen tegen te gaan.

Door droogte en ontbossingen ontstaan er steeds grotere woestijngebieden, die vervolgens leiden tot een tekort aan water en voedsel.

Justdiggit lost dit op door het graven van greppels in de droge grond, zodanig dat regenwater er toch in de bodem kan trekken. Aan deze techniek danken ze ook hun naam.

Normaal gezien zou in een woestijngebied het regenwater meteen verdampen wanneer het in contact komt met de hete en droge grond.

Maar dankzij de techniek kan het regenwater de bodem weer bereiken en deze zo weer vruchtbaar maken. Doordat de grond nog steeds zaden bevat en het nu wel water kan vasthouden, beginnen struiken en andere planten opnieuw te groeien. De vergroening zorgt voor het herstel van de natuur. Dit zorgt voor meer voedsel, proper drinkwater en economische ontwikkeling.

“Dankzij de vergroening herstelt het klimaat zich en zal de aarde weer een beetje afkoelen.”

Waar is Justdiggit actief?

Justdiggit heeft momenteel actieve projecten in o.a Marokko, Kenia en Tanzania.

Ze werken samen met lokale partnerorganisaties die reeds een goede band hebben met de plaatselijke bevolking.

De werkzaamheden en activiteiten die Justdiggit uitvoert, vereisen best wat verandering in de denkwijze en het gedrag van de plaatselijke bevolking. Het correct informeren, inspireren en trainen van deze bevolking is dus een belangrijk onderdeel van hun projecten.

Daarnaast ontwikkelen ze zowel positieve online als offline campagnes en educatieprogramma’s. Zo trachten ze een zo groot mogelijk publiek te inspireren en te activeren om de aarde te vergroenen en zo de opwarming van de aarde en de ecolische en socio-economische gevolgen ervan tegen te gaan.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!
100% Geen-Risico Belofte