6 milieudocumentaires die je absoluut gezien moet hebben

We weten allemaal dat onze planeet een aantal drastische veranderingen ondergaat waar dringend iets aan gedaan moet worden! Maar begrijpen we de redenen achter deze problemen, de wetenschap die er achter schuilt, en de humanitaire implicaties ervan?

In dit IMPACT blog ontdek je een compilatie van absolute must-watch milieudocumentaires die je zullen helpen bij het vinden van een antwoord op al deze vragen.

1. A Plastic Oceaan

“Er werd ons een oneerlijk marketingconcept verkocht: dat we plastic konden gebruiken, weg konden gooien en dat het vervolgens voor altijd weg zou zijn,” aldus Craig Leeson, de regisseur van de Netflix-documentaire, in een interview.

In werkelijkheid zijn die plastic voorwerpen die we weggooien er echter nog steeds en richten ze enorm veel schade aan.

Deze documentaire richt zich op de diepte van ons groeiende probleem van plastic in onze oceanen. Ze analyseren de destructieve impact van plastics op het zeeleven.

Plastic wordt opgeslagen in het weefsel van de dieren en deze giftige stoffen worden uiteindelijk geconsumeerd door mensen, wat mogelijk kan leiden tot kanker en andere gezondheidsproblemen. Deze film helpt ons de impact van onze acties te begrijpen en daarom is het een absolute must-watch milieudocumentaire die we sterk aanbevelen.

2. Plastic China

Deze documentaire volgt het leven van een jong meisje genaamd Yi-Jie: haar baan in een recyclage bedrijf en haar droom om naar school te gaan. Het is een kijkje in het leven van mensen die omgaan met onze afval door onze lens van consumptie en cultuur. Een must-watch voor mensen die de realiteit van onze plastic wereld willen begrijpen.

3. An Inconvenient Sequel: Truth To Power

Het uitkomen van “An Inconvenient Truth” was een belangrijk moment in de bewustwording van de klimaatverandering. Onder de lange lijst van referenties, won de documentaire meerdere academieprijzen. De beelden hielpen het publiek de grondrealiteit van klimaatverandering te benadrukken.

Sinds de release in 2006 is er ook een vervolg gekomen. In “An Inconvenient Sequel” gaat ex-vicepresident Al Gore in op het probleem en de oplossingen. Zo gaan ze dieper in op de politieke implicaties, onze wereldeconomie en ontdekkingen als “clean energy”.

4. Tapped

Deze documentaire verdiept zich in de specifieke impact van de waterflesindustrie op klimaatverandering, vervuiling, gezondheid, en onze afhankelijkheid van olie. In de documentaire komen activisten, milieuactivisten en gemeenschapsleiders aan het woord die hun grote bezorgdheid uiten over de deuk die de industrie zal achterlaten op onze planeet.

5. Forget Shorter Showers

Deze kortfilm heeft een interessante benadering van onze milieu-oplossingen. Hij gaat in tegen het idee dat veranderingen in levensstijl, zoals korter douchen en spaarlampen, kunnen helpen om de klimaatverandering tegen te gaan.

In plaats daarvan wordt gesuggereerd dat wat de planeet echt nodig heeft, een grotere systematische verschuiving is die teweeg wordt gebracht door veranderingen in het economisch beleid.

6. Plastic Paradise: The Great Pacific Garbage Patch

Terwijl het afvalprobleem in onze Grote Oceaan blijft groeien, documenteert deze film de impact ervan en de gevolgen die we ervan ondervinden.

Dit wordt uitgelegd aan de hand van onze consumptiepatronen. Angela Sun, de regisseur, legt uit dat de hoeveelheid plastic in de wereld tegen het jaar 2050 verviervoudigd zal zijn. Maar als we met z’n allen minder gaan consumeren, kunnen we dat aantal misschien terugbrengen.

Conclusie

Elke dag leren we over nieuwe problemen die onze bezorgdheid over de toekomst van de planeet verder aanwakkeren. Met het tempo waarin deze problemen op ons afkomen, is gewoon toekijken niet langer een optie!

We moeten iets doen aan de klimaatverandering voordat het ons in volle hevigheid treft en deze must-watch documentaires zouden ons er wel eens toe kunnen aanzetten om vandaag actie te ondernemen.

Ook jij kunt helpen om de planeet veilig te houden voor de zeedieren die bedreigd worden door het plastic dat wij gebruiken.

– The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it. –

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!