5 Manieren om minder pollutie toe te laten in je leven

Luchtvervuiling wordt sinds kort in heel Europa beschouwd als het grootste gezondheidsrisico voor het publiek. Maar we leven in een tijd waarin, naast luchtvervuiling, algemene pollutie ons dagelijks leven en onze gezondheid beïnvloedt, en dit zonder dat we het beseffen.

Pollutie openbaart zich in meerdere vormen en we worden er steeds meer aan blootgesteld. Met deze steeds toenemende pollutie is het belangrijk dat we er meer bewustzijn rond creëren.

Wanneer we met z'n allen ons best doen om bewust kleine veranderingen in onze dagelijkse levensstijl te implementeren, dan kan dit een impact hebben op onze ecologie en onze persoonlijke gezondheid. En het is eenvoudiger dan je misschien denkt. WE KUNNEN HET!

In dit artikel ontdek je 5 manieren om minder pollutie toe te laten in je leven en dus gezonder te leven.

1. Investeer in een luchtzuiveraar

Tegenwoordig brengen we meer tijd binnen door dan ooit tevoren. Lockdown periodes zijn hier deels verantwoordelijk voor, maar ook de technologie en veeleisende werkschema's zorgen ervoor dat we vaker binnen zijn en minder tijd overhouden om buiten door te brengen.

Hoewel je het misschien niet beseft, kan de lucht binnenshuis net zo of zelfs meer vervuild zijn dan de buitenlucht. Dit kan te maken hebben met huisdieren, stof, afval en verwarmingskeuzes.

Luchtvervuiling kan een heleboel dingen beïnvloeden, van de ontwikkeling van je kinderen tot de gezondheid van de luchtwegen. In feite kan je gezondheid sterk beïnvloed worden door minuscule luchtdeeltjes die je inademt.

Luchtzuiveraars maken gebruik van ventilatoren en filtratiesystemen die de lucht rondom je huis aanzuigen en alle in de lucht zwevende deeltjes, zoals pollen, bacteriën en stof, verwijderen. Hoe vaker de lucht door de filters gaat, hoe schoner de lucht wordt.

2. Gebruik vaker het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is niet alleen een geweldige manier om op je werk te komen, maar het is ook een milieuvriendelijke manier van reizen. Aangezien het openbaar vervoer veel passagiers in een enkel voertuig kan vervoeren, vermindert dit het aantal voertuigen op de weg, het verkeerslawaai en de uitstoot.

Meer gebruik maken van het openbaar vervoer draagt bij aan de vermindering van uitstoot. Door vaker met het openbaar vervoert te reizen help je mee smog, de luchtvervuiling en de gezondheidsrisico's voor de bewoners van met name stedelijke gebieden te verminderen.

Door gebruik te maken van het openbaar vervoer help je niet alleen een ander voertuig van de weg te halen, maar draag je ook bij tot minder verkeer, waardoor een veel efficiëntere reisstroom mogelijk wordt.

3. Verander je schoonheidsgewoonten

Milieudeskundigen hebben voorspeld dat er tegen 2050 meer plastic in de oceaan zal zitten dan vis, en men is het er algemeen over eens dat plasticvervuiling een groot probleem aan het worden is.

Er wordt geschat dat de schoonheidsindustrie verantwoordelijk is voor 142 miljard plastic verpakkingen per jaar, waarvan ongeveer 40% gemaakt is van hard plastic dat nooit zal afbreken. Bedrijven worden zich gelukkig steeds meer bewust van de impact die schoonheidsproducten hebben op de plasticvervuiling.

Veel bedrijven proberen nu verpakkingsvrij te werken, bieden producten die je kunt hergebruiken en hervullen en gebruiken biologisch afbreekbare materialen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan in de schoonheidsindustrie en steeds meer producten worden duurzaam en milieuvriendelijk.

Probeer dus bewust de juiste keuze te maken wanneer je schoonheidsproducten koopt en draag op die manier ook jouw steentje bij in het tegengaan van pollutie van de samenleving.

4. Verander je winkelgewoonten

De mode industrie is na olie de tweede meest vervuilende industrie geworden. Het maken van een paar kleine veranderingen in je winkelgewoonten en de manier waarop je over kleding denkt, kan een verschil maken.

Je zou er dus bewust voor kunnen kiezen om duurzamer te winkelen, want dit is een efficiënte oplossing voor dit reëele en schadelijke probleem. Hoewel er maar heel weinig merken zijn die 100% duurzaam zijn, zijn er steeds meer merken die stappen nemen om duurzamer te worden en ethische collecties maken.

Een andere tip is om vaker online te winkelen. Ongeveer 22% van de milieu-impact van een kledingstuk komt alleen van het transport van en naar de winkel, dus online winkelen is een geweldige manier om nieuwe merken te ontdekken en de milieu-impact te verminderen.

5. Train op de juiste momenten

We weten allemaal dat fitness en lichaamsbeweging een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl, maar als je buiten traint, kan luchtvervuiling schadelijk voor je zijn. Hoewel we niet kunnen vermijden om buiten te zijn, zijn er enkele tips die kunnen helpen om het niveau van de vervuiling die je inademt als je buiten traint, te verminderen.

Er zijn helaas veel steden waar de luchtkwaliteit illegale niveaus bereikt, maar gelukkig wegen de voordelen van lichaamsbeweging veel zwaarder dan het risico van blootstelling aan vervuiling.

Als je graag buiten sport, probeer dan te vermijden dat je dit doet tijdens de spitsuren, want juist dan is de luchtverontreiniging het grootst. Het is ook altijd beter om vóór de spits te gaan, dan erna.

Vermijd de meest bebouwde gebieden en als het kan, verminder dan je blootstelling aan pollutie door te gaan hardlopen of fietsen in rustigere straten of in een park. Het is aangetoond dat het nemen van een zijstraat route in plaats van een hoofdweg je blootstelling aan vervuiling kan verminderen met maar liefst 53%.
- Be part of the sollution, not the pollution! -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *