Porties: 6 | Voorbereiding: 15 min | Kooktijd: 15 min
Dit lekker vegan gerechtje heb je letterlijk in een handomdraai klaargemaakt. In minder dan een halfuurtje heb je je lichaam weer voorzien van gezonde nutriënten en kan je weer verder met je dag. Deze snelle roerbak is rijk aan mineralen, vitaminen en snelle koolhydraten.
Kikkererwten waren één van de eerste voedingsmiddelen die mensen aten. Wanneer je de voedingswaarden van kikkererwten bekijkt, is het ook niet moeilijk te begrijpen waarom. Ze zijn een krachtige combinatie van eiwitten, vezels, ijzer, zink, fosfor en b-vitaminen.
Probeer dit gerechtje zeker eens zelf te maken!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- Voor de roerbaksaus:
- 80ml tamari saus
- 80 ml water
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels kokossuiker
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstwijnazijn
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- ½ theelepel rode pepervlokken
- ½ eetlepel maïzena
- Voor de groenten:
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- ½ ui, in grove stukken gesneden
- 2 wortelen, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 kop broccoli, in roosjes gesneden
- 400 g blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- Voor de noedels:
- 280g rijstnoedels
- 6 eetlepels basilicum, in plakjes gesneden
- 4 eetlepels geroosterde cashewnoten, fijngehakt
- 4 eetlepels groene ui, gesneden

Voedingswaarden per portie
- Energie: 379 kcal
- Vetten: 8 gr
- Koolhydraten: 67 gr
- Eiwitten: 10 gr
- Vezels: 8 gr

Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een middelgrote kom, klop met een garde door elkaar en zet apart.
- Verhit 1 eetlepel sesamolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en de in plakjes gesneden wortels toe en bak 2 tot 4 minuten, of tot de uien zacht beginnen te worden.
- Voeg vervolgens de paprika en broccoli toe en bak, onder regelmatig roeren, nog eens 6-8 minuten, of tot de broccoli een beetje zacht is, maar nog wel een beetje pit heeft.
- Terwijl de groenten koken, bereid je de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten toe aan de pan met de gekookte groenten. Zet het vuur onmiddellijk laag en giet de roerbaksaus erbij. Kook nog 2 minuten op laag vuur tot de saus begint in te dikken en de ingrediënten omhult, zodat een dikke saus ontstaat.
- Roer de gekookte rijstnoedels, verse basilicum en cashewnoten erdoor en schep alles goed door elkaar.
- Serveer de roerbak met een garnituur van gesneden groene uien.
Smakelijk!
