Porties: 6 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 40 min


Gouden soep met krokante kikkererwten is niet alleen een smaakvolle en verwarmende maaltijd, maar ook een perfecte keuze voor koude dagen!

Zowel de groenten als de kikkererwten in de soep zijn rijk aan voedingsvezels, die de spijsvertering bevorderen, helpen bij het behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel en een verzadigd gevoel geven.

Gouden soep is voor koude dagen, omdat het niet alleen verwarmend is, maar ook vullend en bevredigend.

probiotica

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • Voor de soep:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 krop bloemkool, in stukjes gesneden
  • 140 g cashewnoten
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 1,9 ltr water
  • 2 theelepels zeezout
  • een kneepje citroensap
  • 4 eetlepels verse peterselie, gehakt, garnering
  • Voor de kikkererwten:
  • 1x 400 g blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie
CBD Olie 5%

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 282 kcal
  • Vetten: 17 gr 
  • Koolhydraten: 27 gr  
  • Eiwitten: 10 gr
  • Vezels: 7 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de kikkererwten op een bakplaat, bestrooi ze met specerijen en zout en voeg de olijfolie toe. Plaats de bakplaat in de hete oven en rooster de kikkererwten 30-40 minuten, of tot ze knapperig zijn.
  • Maak ondertussen de soep door de olijfolie te verhitten in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, bloemkool, cashewnoten en kurkuma toe en bak 10 minuten of tot ze geurig zijn. Voeg het water en zout toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken, tot de soep zacht is geworden.
  • Doe de soep over in een blender of gebruik een dompelmixer en mix tot een gladde soep. Doe de soep terug in de pan en voeg extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Voeg een kneepje citroensap toe aan de soep en eventueel nog wat zout.
  • Schep om te serveren de soep in kommen en werk af met gekruide kikkererwten en vers gehakte peterselie.

Smakelijk!

wat vind je ervan banner
4.5/5 (4 Reviews)