Porties: 6 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 15 min
Romige vegan citroen & ricotta boterbonen op toast bieden niet alleen een verrukkelijke smaakervaring, maar zijn ook een bron van diverse gezondheidsvoordelen. Met hun romige textuur, verfrissende citroensmaak en rijke voedingsprofiel, zijn deze boterbonen een heerlijke en voedzame keuze voor een maaltijd of snack.
Plantaardige Eiwitten: De boterbonen en ricotta bieden een goede bron van plantaardige eiwitten, wat essentieel is voor spierherstel en -groei.
Citroen voor Vitamine C: Citroensap voegt een verfrissende smaak toe en levert vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt.
Romige vegan citroen & ricotta boterbonen een heerlijke smaak, een scala aan voedingsvoordelen die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Ingrediënten:
- 250 g stevige tofu
- 45 g cashewnoten, 10 minuten in heet water geweekt en daarna uitgelekt
- 35 g voedingsgist
- 360 ml Havermelk
- sap en schil van een halve citroen
- 1 eetlepel tahini
- 1 theelepel witte miso
- kwart theelepel gerookt paprikapoeder
- snufje zout & peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 60 g boerenkool, gehakt en gemasseerd
- 2x 400g blik boterbonen, uitgelekt
- Om te serveren:
- 5 eetlepels gehakte peterselie
- 6 sneetjes brood, geroosterd

Voedingswaarden:
- Energie: 382 kcal
- Vetten: 14 gr
- Koolhydraten: 45 gr
- Eiwitten: 19 gr
- Vezels: 13 gr

Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Doe de tofu, cashewnoten, voedingsgist, havermelk, citroensap, citroenrasp, tahini, witte miso, gerookt paprikapoeder, zout en peper in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
- Zet het vuur laag en roer het citroen-ricottamengsel, de boerenkool en de boterbonen erdoor. Laat 5-10 minuten koken tot de boerenkool verwelkt is en het mengsel dikker wordt. Haal van het vuur.
- Rooster het brood en beleg het met de “ricotta” en het bonenmengsel, gegarneerd met versgehakte peterselie.
- Bewaar de restjes in een luchtdichte verpakking 3-4 dagen in de koelkast.
Smakelijk!
