porties: 6 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 0 min


Groene Hummus is het ideale tussendoortje wanneer je probeert af te vallen! Het is lekker, gezond en super simpel om klaar te maken. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten, mineralen en vezels en verzadigen snel waardoor je minder snel honger krijgt.

Voor de groene kleur en smaak worden er verse groene kruiden en bladgroenten aan toegevoegd. Dit kunnen bijvoorbeeld verse peterselie, koriander, spinazie, basilicum of munt zijn. Deze kruiden en groenten voegen extra antioxidanten, vitamines en mineralen toe aan de hummus, waardoor het een voedzame en smaakvolle dip wordt.

Probeer het zelf ook eens!

Vitamine B12

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene uien, in plakjes gesneden
  • 15gr koriander
  • 60gr babyspinazie
  • 400gr blik kikkererwten, uitgelekt en met vloeistof bedekt
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels tahini
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 3/4 theelepel zout
  • 4 eetlepels aquafaba (vloeistof uit de kikkererwten), plus meer naar behoefte
Omega 3

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 132 kcal
  • Vetten: 6 gr 
  • Koolhydraten: 15 gr  
  • Eiwitten: 6 gr
  • Vezels: 4 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Doe de knoflook, groene uien, koriander en spinazie in de kom van een keukenmachine en verwerk tot ze fijngehakt zijn.
  • Voeg nu de kikkererwten, limoensap, tahini, gemalen komijn, zout en aquafaba toe. Pulseer 30 seconden, schraap dan de zijkanten schoon, voeg indien nodig een beetje meer aquafaba toe en pulseer nogmaals tot een romige massa.
  • Bewaar de hummus in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 7 dagen.

Smakelijk!

Vitamine D3