porties: 4 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 15 min
Deze week hebben we een heerlijk gerechtje met pompoen! Een overheerlijke herfst soep. Deze soep bevat veel smaken dankzij de gember, sinaasappel en koriander.
De pompoen in het gerecht is rijk aan vitamine A, C & E welke het immuunsysteem bevorderen, en dat is in deze periode zeker welkom!
Zeker de moeite om zelf eens klaar te maken!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
- 4 cm stuk verse gember, versnipperd
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 1 ltr groentebouillon
- 1 kg pompoenpuree (of gebruik 700 g rauwe pompoenstukjes)
- 120ml vers geperst sinaasappelsap (van 2 kleine sinaasappels)
- zout & peper
- rode pepervlokken, garnering
- olijfolie, garnering
- 2 eetlepels gehakte koriander, garnering
Voedingswaarden per portie
- Energie: 163 kcal
- Vetten: 3 gr
- Koolhydraten: 30 gr
- Eiwitten: 4 gr
- Vezels: 9 gr
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Voeg in een grote pan de olijfolie en ui toe en bak ongeveer 8 minuten tot de ui zacht en doorschijnend is.
- Voeg de geraspte gember en sinaasappelschil toe, bak al roerend ongeveer 1 minuut, voeg dan de pompoenpuree, groentebouillon en sinaasappelsap toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken (als je rauwe pompoen gebruikt, kook dan tot de pompoen zacht is en gebruik dan een staafmixer om de soep glad te maken).
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met rode pepervlokken, een drupje olie en strooi de gehakte koriander erover.