porties: 2 | voorbereiding: 5 min | kooktijd: 10 min


Met deze lekkere Romige Bieten Tomaten Soep kom je de herfst wel door!

Bieten zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen, en ze bevatten ook antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem en een goede algehele gezondheid. Met bijna 1 mg ijzer per 100 gram is de rode biet een van de meest ijzerhoudende groenten. 

Een ideaal en overheerlijke VEGAN soep voor de frisse herfst dagen.

Probeer het zelf ook eens.

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 1 rode biet, in blokjes gesneden
  • 3 tomaten, groot, in blokjes gesneden
  • 1 ui, middelgroot, in blokjes gesneden
  • stukje gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 240ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels havercrème
  • 30gr kruidencroutons
Vitamine D3

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 303 kcal
  • Vetten: 20 gr 
  • Koolhydraten: 31 gr  
  • Eiwitten: 6 gr
  • Vezels: 5 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Voeg de bieten, tomaten, ui, gember, knoflook, bouillon, laurier, zout en peper toe aan een grote pan en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en kook tot de bieten gaar zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Gooi het laurierblad weg en mix de soep met een dompelmixer tot een gladde massa.
  • Zet de pan weer op het vuur, roer de olijfolie erdoor en laat de soep 2-3 minuten zachtjes koken. Roer nu de havercrème erdoor en laat nog een minuut zachtjes koken.
  • Serveer de soep met kruidencroutons.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)