porties: 10 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 60 min


Vandaag Volkoren Vijgen- & Bananenbrood een lekkere snack voor onderweg!

Vijgen bevatten veel vitaminen en mineralen. De vitamine A in de vijg is goed voor je huid, waar de vitaminen B weer goed zijn voor je stofwisseling.

Bananen bevatten veel kalium en magnesium, mineralen die een gezonde bloeddruk ondersteunen. Dit bananenbrood is dus niet alleen gezond, maar het is ook nog buitengewoon snel klaar!

Laat iedereen genieten van dit heerlijke bananenbrood!

Hormony

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 2 bananen, gepureerd
  • 5 gepureerde vijgen + 2 extra, in plakjes gesneden voor de topping
  • 2 vlas eieren (combineer 2 el. lijnzaadmeel + 5 el. water)
  • 120 g vegan Griekse yoghurt
  • 80 ml ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 g volkoren meel
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • ½ theelepel zeezout
Vitamine D3

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 146 kcal
  • Vetten: 1 gr 
  • Koolhydraten: 32 gr  
  • Eiwitten: 3 gr
  • Vezels: 4 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een siliconen broodvorm klaar of bekleed een gewone broodvorm met bakpapier.
  • Meng de geprakte bananen, vijgen, eieren, yoghurt, ahornsiroop en vanille door elkaar.
  • Meng in een andere kom de bloem, kaneel, baking soda en zout.
  • Voeg het droge bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en roer tot het net gecombineerd is. Meng het beslag niet te fijn!
  • Giet het beslag in de broodvorm en leg de overgebleven in plakjes gesneden vijgen erop.Zet de broodvorm in de hete oven om ongeveer 55-65 minuten te bakken, of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Dek het brood rond de 45 minuten af met folie om te voorkomen dat de bovenkant te bruin wordt.
  • Laat het brood 15 minuten afkoelen in de pan voordat je het eruit haalt en volledig laat afkoelen op een rooster voordat je het serveert.
  • Bewaar het in een luchtdichte verpakking 3-5 dagen op kamertemperatuur.

Smakelijk!

5/5 (2 Reviews)