porties: 12 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 30 min
Vandaag hebben we een gezonde vegan en paleo snack! Zelfgemaakte Pecan Energiereep!
Dankzij de grote hoeveelheid vitamine B en E die aanwezig zijn in pecannoten is deze noot het beste te omschrijven als “brain food”. De vitamines B en E staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie. Ook zitten pecannoten boordevol mineralen zoals magnesium, ijzer, mangaan en zink.
Hierdoor is dit niet alleen een makkelijke snack voor onderweg maar ook nog eens goed voor je!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- 250 g medjool dadels, ontpit
- 115 g pecannoten, gehalveerd
- 45 g gerolde haver
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 theelepel vanille-extract
- Een halve theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel zout
Voedingswaarden per portie
- Energie: 160 kcal
- Vetten: 8 gr
- Koolhydraten: 20 gr
- Eiwitten: 2 gr
- Vezels: 3 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 90°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de dadels in een keukenmachine en pulseer tot ze fijngehakt zijn en er een grove textuur ontstaat. Voeg de overige ingrediënten toe en verwerk nog een minuut tot een kruimelig deeg.
- Leg het deeg op de bakplaat en rol het uit tot een rechthoek van 15 x 25 cm en snijd het deeg in 12 even grote repen.
- Bak de repen 30 minuten in de hete oven, zodat ze een beetje uitdrogen. Haal ze dan uit de oven en leg ze op een rooster om op kamertemperatuur te laten komen voordat je ze geniet.
- Bewaar de repen in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 1 maand.