Vegan Pecan Pie Cheesecake Repen


porties: 16 | voorbereiding: 20 min | kooktijd: 0 min
Vandaag hebben we een heerlijke en decadente zoete lekkernij! De Vegan Pecan Pie Cheesecake Repen!Dankzij de grote hoeveelheid vitamine B en E die aanwezig zijn in pecannoten is deze noot het beste te omschrijven als “brain food”. De vitamines B en E staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie. Ook zitten pecannoten boordevol mineralen zoals magnesium, ijzer, mangaan en zink.

Deze Vegan Pecan Pie Cheesecake Repen zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Ze bieden een smaakvol en verrukkelijk alternatief voor traditionele pecannotentaart en cheesecake, en iedereen kan ervan genieten, ongeacht dieetvoorkeuren.

Geniet van deze zoete verwennerij!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

  • Pecan korst:
  • 375gr rauwe pecannoten, verdeeld
  • 5 eetlepels kokossuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 6 eetlepels plantaardige boter, in blokjes gesneden
  • Vegan cheesecake vulling:
  • 140gr rauwe cashewnoten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 80ml gesmolten kokosolie
  • 120ml volle kokosmelk
  • 120ml ahornsiroop
  • Karamel topping:
  • 60ml ahornsiroop
  • 1 eetlepel amandelboter
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • ¼ eetlepel zout

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 314 kcal
  • Vetten: 28 gr
  • Koolhydraten: 16 gr
  • Eiwitten: 3 gr
  • Vezels: 2 gr

Schermafbeelding 2023-06-13 om 09.38.09
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een 8×8-inch pan met bakpapier.
  • Doe 300 g pecannoten, de kokossuiker, kaneel en zout in een keukenmachine en pulseer tot ze grof gehakt zijn.
  • Voeg de boter toe en pulseer tot het mengsel fijngemalen is en op nat zand lijkt. Druk het pecannotenmengsel in de bakvorm en bak 12-15 minuten in de hete oven tot het lichtbruin is. Haal de pan uit de oven en zet opzij op een rooster om af te koelen.
  • Kook ondertussen de cashewnoten 5 minuten in water, giet af en spoel af. Voeg de cashewnoten, citroensap, kokosolie, kokosmelk en ahornsiroop toe aan een high-speed blender en pureer tot een gladde massa. Verdeel de cheesecakevulling over de gebakken korst.
  • Hak de overgebleven pecannoten fijn en strooi over de bovenkant van de cheesecake.
  • Maak de ahorn karamel topping door de ahornsiroop en amandelboter in een klein pannetje te combineren. Kook 2-3 minuten op een middelhoog vuur, roer vaak, klop dan het vanille-extract en zout erdoor en zet apart om iets af te koelen.
  • Sprenkel de karamel over de cheesecake en zet 4-6 uur in de vriezer tot hij stevig is.
  • Ontdooi op kamertemperatuur gedurende 10 minuten wanneer je klaar bent om te serveren.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)