porties: 4 | voorbereiding: 20 min | kooktijd: 30 min
Lekker hoor, deze VEGAN Boeddha Bowl met zoete aardappel, boerenkool & quinoa. Deze bowl is licht verteerbaar, vult goed en geeft je urenlang energie.
Zoete aardappelen zijn super gezond en zitten boordevol gezonde vezels. Bovendien zijn ze rijk aan magnesium, calcium, kalium & vitamine C. Eén portie is al goed voor 40% tot 50% van je dagelijkse vitamine C behoefte.
De vezels in de boerenkool hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel en kunnen je cholesterolgehalte helpen verlagen. Boerenkool is echt een geschikte groente wanneer je probeert af te vallen, aangezien het zeer weinig calorieën bevat en dankzij voedingsvezels snel een verzadigd gevoel geeft.
Probeer het zelf ook eens.

Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- Voor de aardappel:
- 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- zout & peper naar smaak
- Voor de quinoa:
- 180 g ongekookte quinoa
- 480ml water of groentebouillon
- Voor de boerenkool:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
- 200 g boerenkool, gehakt, steeltjes verwijderd
- 200 g spruitjes, geschaafd
- zout en peper naar smaak
- Om te serveren:
- 6 theelepels tahini
- 3 theelepels sesamzaad
- 1 avocado, in plakjes gesneden (optioneel)

Voedingswaarden per portie
- Energie: 389 kcal
- Vetten: 16 gr
- Koolhydraten: 53 gr
- Eiwitten: 13 gr
- Vezels: 11 gr

Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 200°C. Spray een bakplaat in met bakspray of wrijf in met olijfolie.
- Leg de aardappelen en ui op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de kruiden. Bak 25-30 minuten in de hete oven.
- Terwijl de aardappelen koken, bereid je de quinoa voor. Breng in een middelgrote pan de quinoa en water/groentebouillon aan de kook, dek af en zet het vuur laag. Laat 15-20 minuten zachtjes koken of tot al het water verdampt is.
- Kook ondertussen de boerenkool. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie en voeg, wanneer de olijfolie geurig is, de knoflook, boerenkool en spruitjes toe aan de koekenpan en bak 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
- Om het gerecht samen te stellen verdeel je de quinoa, zoete aardappelen en boerenkool gelijkmatig over 6 kommen (of maaltijdverpakkingen). Vul aan met avocado, een drupje tahini en strooi de sesamzaadjes erover.
Smakelijk!
