porties: 4 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 40 min


Zwarte bonen quinoa chili is een hartige en voedzame stoofpot boordevol smaak en voordelen voor de gezondheid. Deze heerlijke chili combineert zwarte bonen en quinoa met een rijke kruidenmix voor een bevredigende maaltijd. 

Zwarte bonen en quinoa zijn beide uitstekende bronnen van eiwitten, wat essentieel is voor spierherstel en -groei.

Heb jij ook al trek?

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • zout & zwarte peper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 g droge quinoa
  • 1x 400g blik gehakte tomaten
  • 2x 400g blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 ml water
  • 1 eetlepel amandelboter
  • Om te serveren:
  • ½ limoen, sap
  • 4 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
CBD Olie 5%

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 435 kcal
  • Vetten: 16 gr 
  • Koolhydraten: 59 gr  
  • Eiwitten: 18 gr
  • Vezels: 19 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak, onder regelmatig roeren, gedurende 5 minuten. Voeg nu de knoflook toe, kruid met zout en zwarte peper en bak nog een minuut.
  • Voeg het paprikapoeder, de komijn en de tomatenpuree toe aan de pan, roer alles door elkaar en bak nog 1 minuut. Voeg dan de quinoa, tomaten en zwarte bonen toe.
  • Vul een leeg blikje met water en roer dit door de chili. Dek de pan af en laat 30 minuten sudderen, af en toe roeren.
  • Zodra de quinoa zacht is en het vocht is opgenomen, zet je het vuur uit en roer je de amandelboter erdoor.
  • Verdeel de chili over 4 kommen en serveer met een kneepje vers limoensap, verse koriander en plakjes avocado.

Smakelijk!

wat vind je ervan banner
5/5 (1 Review)