porties: 6 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 40 min
Vandaag een lekkere en gezonde dip. De Gekruide Aubergine & Tomatendip!
Wist je dat de aubergine goed is voor je hart? De aubergine haalt z’n prachtige paarse kleur van zogenaamde anthocyanen: kleurstoffen die niet alleen goed zijn voor je cholesterol, maar dus ook voor je hart.
Deze dip is dan ook idaal om aan je gasten te serveren. Hij is snel gemaakt en enorm voedzaam!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- 3 aubergines
- 2 eetlepels olijfolie + 2 eetlepels extra
- 3 teentjes knoflook
- 400 g blik in blokjes gesneden tomaat
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- sap van ½ citroen
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
Voedingswaarden per portie
- Energie: 165 kcal
- Vetten: 10 gr
- Koolhydraten: 19 gr
- Eiwitten: 3 gr
- Vezels: 9 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik met een vork of de punt van een scherp mes gaatjes in de aubergines (zo voorkom je dat de aubergines exploderen in de oven). Besprenkel ze dan met olijfolie en rooster ze ongeveer 35 minuten in de oven tot ze zacht worden en de schil begint te verkleuren.
- Als de aubergines iets afgekoeld zijn, pel je de schil eraf en pureer je het vruchtvlees tot je een gladde massa hebt.
- Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie toe. Fruit de knoflook tot hij geurig wordt, voeg dan de tomaten en kruiden toe en laat 10 minuten koken.
- Roer nu de gepureerde aubergines erdoor en bak nog eens 5 minuten. Voeg tot slot het citroensap toe, meng de kruiden erdoor en doe het gerecht in een schaal om op te dienen.