Porties: 4 | Bereidingstijd: 25min
Gerookte Tempeh Bacon is een heerlijke plantaardige alternatieve versie van traditionele bacon, boordevol smaak en umami, perfect voor mensen die hun vleesconsumptie willen verminderen zonder in te boeten op smaak.
Gezonde Vetoptie: Geroosterde sesamolie biedt gezonde vetten, zoals omega-6 vetzuren, die belangrijk zijn voor het ondersteunen van de hartgezondheid en het verlagen van ontstekingen in het lichaam.
Deze gerookte tempeh bacon is een uitstekende, smaakvolle en voedzame keuze voor een plantaardige levensstijl, die een bevredigende rokerige smaak toevoegt aan je gerechten zonder de negatieve gezondheidsimpact van traditionele bacon. Volgende week hebben we een heerlijk recept met deze Gerookte Tempeh Bacon voor jullie!

Ingrediënten:
- 230 gram tempeh, dun gesneden (ongeveer 0,3 cm dik)
- Voor de marinade:
- 2 ½ eetlepels geroosterde sesamolie
- 1 ½ eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels tamari
- 2 ½ theelepels vloeibare rook
- ½ theelepels uienpoeder
- ¾ theelepels gerookt paprikapoeder

Voedingswaarden:
- Energie: 258 kcal
- Koolhydraten: 11 gr
- Eiwitten: 13 gr
- Vetten: 18 gr

Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):
- Klop voor de marinade 1 eetlepel olijfolie, sesamolie, 11⁄2 eetlepels rijstazijn, ahornsiroop, tamari, vloeibare rook, 1⁄4 theelepel zout, uienpoeder en paprikapoeder in een middelgrote kom.
- Doe de tempeh in plakjes in een zakje of ondiepe schaal, giet de marinade erover en bestrijk gelijkmatig. Koel 1-8 uur, af en toe omdraaien.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de helft van de gemarineerde tempeh in een enkele laag. Bak 3-4 minuten per kant of tot ze knapperig zijn en bestrijk ze met marinade voor het omdraaien.
- Herhaal dit met de resterende tempeh met 1 eetlepel olijfolie. Tip: Voor extra knapperigheid, vermijd overbevolking van de pan.
SMAKELIJK!!!
