porties: 16 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 25 min


Kokosnoot muffins met citroen zijn heerlijke en luchtige gebakjes die een tropische kokossmaak combineren met de verfrissende smaak van citroen. Deze muffins zijn een heerlijk zoete traktatie, perfect voor ontbijt, brunch of als tussendoortje.

Kokos bevat onder andere vitamine C, wat belangrijk is voor een goede weerstand maar ook voor de opname van ijzer uit je voeding. Daarnaast helpt het je cellen gezond te houden omdat het als antioxidant fungeert in je lichaam

Probeer deze lekkere traktatie zelf eens

Vitamine B12

Wat je nodig hebt (ingredi├źnten)


  • 90gr kokossuiker
  • 160ml olijfolie
  • 400ml blik volvette kokosmelk
  • 3 eetlepels citroenschil
  • 120ml citroensap
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 360gr bloem voor alle doeleinden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel zout
  • 150gr gedroogde kokosnoot
  • Voor het glazuur:
  • 80gr poedersuiker
  • 1-2 eetlepels citroensap
CBD Olie 5%

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 308 kcal
  • Vetten: 20 gr 
  • Koolhydraten: 33 gr  
  • Eiwitten: 2 gr
  • Vezels: 5 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Verwarm de oven voor op 180┬░C. Bekleed een muffinblik met papieren muffinvormpjes of gebruik een siliconen muffinbakblik.
  • Klop in een grote kom de kokossuiker, olijfolie, kokosmelk, citroensap en -rasp en vanille-extract door elkaar. Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda erdoor en meng goed. Voeg nu het zout en de gedroogde kokos toe en roer door het muffinbeslag.
  • Doe het beslag over in de muffinbakjes en vul de cup tot ┬ż. Plaats de bakplaat in de hete oven en bak de muffins 20-25 minuten, tot een tandenstoker die je in het midden van de muffin steekt er schoon uitkomt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en zet opzij op een rooster om volledig af te koelen.
  • Zodra de muffins zijn afgekoeld, voeg je poedersuiker en citroensap toe aan een kleine kom en meng je het tot een plakkerige consistentie. Sprenkel het glazuur over de muffins en serveer.
  • Bewaar overgebleven muffins in een luchtdichte verpakking 2-3 dagen op het aanrecht.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)