Porties: 4 | voorbereiding: 5 min | kooktijd: 20 min


Een tofu bowl met citroen is niet alleen een verfrissende en smaakvolle maaltijd!

Plantaardige Eiwitten: Tofu is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, wat essentieel is voor spierherstel, -groei en algehele gezondheid.

Citroen voor Vitamine C: Citroenen zijn rijk aan vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

Een tofu bowl met citroen biedt een heerlijke combinatie van smaken en voedingsstoffen, waardoor het een voedzame en bevredigende maaltijdoptie is.

Vitamine B12

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • Voor de salade:
  • 280 g quinoa, gekookt en afgekoeld
  • 200 g linzen, gekookt
  • 150 g kerstomaatjes, in stukjes gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels munt, fijngehakt
  • 1 stengel groene ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • Voor de tofu:
  • 450g extra stevige tofu, in blokjes gesneden
  • schil van 1 citroen
  • 6 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels baby kappertjes, fijngehakt
  • 2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
Vitamine D3

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 306 kcal
  • Vetten: 10 gr 
  • Koolhydraten: 34 gr  
  • Eiwitten: 20 gr
  • Vezels: 9 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de tofublokjes in een kom, voeg de overige ingrediënten toe en zet opzij om minstens 30 minuten te marineren.
  • Leg de gemarineerde tofu op een bakplaat en bak 20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom. Serveer de gebakken tofu over een quinoasalade.

Smakelijk!

wat vind je ervan banner
5/5 (1 Review)