Home / Mind /

Leuke tips om het beste te maken van je Kerst tijdens lockdown

Jawel het is inderdaad zo dat de meesten onder ons zich dit jaar aan een heel andere soort Kerst mogen verwachten dan dat we gewend zijn. Alvast geen mega lange gedekte tafels, geen grote familie rondom de kerstboom en geen grote vriendengroepen bij elkaar.

De getroffen maatregelen zorgen er namelijk voor dat de feestdagen in 2020 anders zijn dan anders. Voor velen is dit absoluut geen goed nieuws en voelt het een beetje als een donkere en deprimerende wolk die zich boven de feestelijkheden gevestigd heeft. Maar is het echt nodig om het zo te bezien?
We beschikken als mens namelijk altijd over de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe en vanuit welk perspectief we kijken naar de omstandigheden en gebeurtenissen in ons leven. Zo is het dus onze eigen keuze om te focussen op het positieve, of op negatieve aspecten.
Via dit artikel word je overtuigd om niet voor de tweede optie kiezen. Laten we met ons allen dit jaar voor optimisme kiezen, om zo te ontdekken hoe we de omstandigheden in ons eigen voordeel kunnen gebruiken en hoe we met behulp van creativiteit en originaliteit Kerst en nieuwjaar 2020 geweldig kunnen maken.

Laten we gebruik maken van deze uitzonderlijke en unieke periode, om er ook een uitzonderlijk mooie en unieke Kerst van te maken!

Neem de tijd om te herbronnen

Met al wat zich momenteel afspeelt in de wereld, is NU zeker een mooi moment om even stil te staan bij een aantal zaken waar je anders misschien minder mee bezig bent. Neem eens de tijd om na te denken over je leven en dat van je naasten en om even te herbronnen. Je zou kunnen focussen op het feit dat je niet mag feesten zoals je alle vorige jaren gedaan hebt.

Maar je zou anderzijds ook eens kunnen focussen op wat je wel hebt:
 • Je gezondheid
 • Een dak boven je hoofd
 • Schone en warme kleding om aan te trekken tijdens deze koude winterperiode
 • Een ruimte waar je een kerstboom kan plaatsen
 • Een gezin om kerst mee te vieren
 • Familieleden die wellicht op afstand zijn maar zeker van je houden en om je geven
 • Cadeautjes die je misschien niet op kerstdag ontvangt maar wel ergens op je wachten
 • Een baan die er voor zorgt dat jij een goede financiële situatie hebt
 • Een goede financiële situatie die jou de mogelijkheid geeft om kerstversiering te kopen en om lekker eten klaar te maken
 • Vrienden die om je geven en aan je denken en je met de feestdagen een leuk berichtje sturen
 • Dit lijstje mag je zeker nog verder aanvullen!
Kerstmis draait namelijk niet alleen rond familie. De Kerstperiode is ook een periode om je barmhartigheid te ontwikkelen en liefdevol te zijn naar iedereen. Het zou toch niet echt eerlijk en liefdevol zijn om te klagen over bepaalde maatregelen, terwijl je beschikt over zo veel waarvan anderen nog niet eens durven dromen.

Veel van wat wij vanzelfsprekend vinden is voor een ander een enorm grote luxe of onmogelijk (en dit zelfs volledig los van Corona), terwijl deze epidemie het voor de minder bedeelden onder ons nog moeilijker maakt.
Laten we dit jaar focussen op het goede, en dankbaarheid tonen voor alles dat we hebben. Delen wat we hebben, anderen helpen en liefde verspreiden. Want dat is waar Kerst echt om draait, LIEFDE!
Hieronder enkele leuke tips om ook dit jaar van je Kerst te genieten en om er een originele en unieke ervaring van te maken!

Geef een extra kerstelijke focus aan je gezin

Probeer je hele gezin te betrekken in alle voorbereidingen voor je Kerstfeest, Van de kerstboom kopen, het huis versieren tot het kiezen van leuke muziek, heerlijke gerechten en de bereiding ervan.

Het is een mooie gelegenheid om dichter bij elkaar te komen en om er samen alles aan te doen om zoveel mogelijk sfeer en kerstelijke gezelligheid te creëren.

Videogesprekken tijdens de feestdagen

Technologie is een zegen in deze lastige tijden, dus maak er goed gebruik van! Organiseer regelmatig een video call met de mensen die je graag ziet, zodat je nog steeds hun gezichten kunt zien en hen kunt laten zien wat de Kerstman je heeft gebracht!
Je zou zelfs een videogesprek kunnen organiseren tijdens etenstijd, zodat je ergens toch nog samen kan eten. En ook hier kan je leuke zaken rond organiseren, zoals bijvoorbeeld allemaal hetzelfde menu of rond hetzelfde thema te koken om dan vervolgens met trots te kunnen tonen aan elkaar hoe goed je erin geslaagd bent., of misschien wel niet :-)

En om er gezellig over te praten en te lachen en om leuke ideëen uit te wisselen. Zolang er maar een fijne communicatie is, dan zal er ook een warm gevoel van saamhorigheid aanwezig zijn.

Bekijk samen dezelfde film op afstand

Als samen met je geliefden gezellig naar kerstfilms kijken één van je kerstactiviteiten is die je dit jaar denkt te missen, wees dan origineel en probeer deze ervaring op afstand te creëeren. Als je een grote familie hebt, waarom probeer je dan niet een videogesprek te voeren waarbij je allemaal dezelfde film bekijkt vanuit je eigen huishouden en de ervaring kunt delen via de chat?

Schrijf een brief voor de feestdagen

Met sociale beperkingen en meer tijd binnenshuis, is er niets dat je stemming beter kan bevorderen dan het ontvangen van leuke post, en vooral als die van je geliefden komt. Dit kan een geweldige kans zijn om een hartelijke brief te schrijven en deze te vullen met liefdevolle woorden en zaken die je moeilijker face to face kunt zeggen.

Dit kan leuker en persoonlijker zijn dan een videogesprek, en betekent ook dat je het samen met het cadeau van je geliefde in de post kunt sturen, zodat ze nog iets extra speciaals te openen hebben.

Denk aan de leukste spellen voor je eigen huishouden

Kan je dit jaar enkel kerst vieren met je eigen gezin? Probeer dan eens om de kerst EXTRA veel plezier te beleven met je gezinsleden. Een toffe manier om dit te doen is door opzoek te gaan naar de aller leukste spelletjes. Er is is meer dan genoeg keuze door de hedendaagse technologie: spelletjes op je tablet, videospelletjes of leuke ouderwetse gezelschapspelletjes.

En via een video call zou je zelfs een leuke quiz kunnen organiseren met je andere familieleden. Dus speel er maar op los, en maak er leuke Kerst van.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je deze Kerst toch interessant en origineel kan maken. Aan jou nu de uitdaging om nog meer leuke ideeën te bedenken.
- Alvast de allerbeste wensen en de meest vrolijke en liefdevolle feestdagen toegewenst van het hele Nutrifoodz team! -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *