Porties: 6 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 5 min
Mini bosbessen & citroen cheesecakes! Deze kleine traktaties combineren de frisheid van citroen en de zoetheid van bosbessen met de romige textuur van cheesecake, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor een verwennerij.
Rijk aan Antioxidanten: Bosbessen zijn rijk aan antioxidanten, zoals vitamine C en anthocyanen, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.
Mini bosbessen & citroen cheesecakes zijn perfect voor feestjes, speciale gelegenheden of gewoon als een smakelijke traktatie om van te genieten.
Ingrediënten:
- Ingrediënten:
- Voor de basis:
- 100 gram amandelen
- 55 gram ontpitte medjool dadels
- 2 eetlepels kokosolie
- Voor de cheesecake vulling:
- 100 gram cashewnoten, een nacht geweekt of 5 minuten gekookt
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 150 gram bosbessen, vers of bevroren
Voedingswaarden:
- Energie: 389 kcal
- Vetten: 21 gr
- Koolhydraten: 43 gr
- Eiwitten: 7 gr
- Vezels: 5 gr
Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
Voor de basis doe je de amandelen en dadels in een keukenmachine. Verwerk tot het mengsel een fijne kruimelige consistentie heeft. Voeg de kokosolie toe en blijf mixen tot het goed gemengd is.
Druk het mengsel stevig aan in siliconen muffinvormpjes met een glas of je vingers. Zet in de vriezer terwijl je de cheesecake laag maakt.
Doe de uitgelekte cashewnoten, citroensap, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
Haal de bodems uit de vriezer. Leg een paar bosbessen op elke bodem en schep dan het cheesecake mengsel erop.
Garneer met extra bosbessen en zet de vormpjes terug in de vriezer en laat ze 2-3 uur invriezen om op te stijven. Haal de cheesecakes 1 uur voor het serveren uit de vriezer.
Dank je voor dit wdl erg lekker uitziende caakje. De naam Cheesecake, doet vermoeden dat er iets van kaas inzit. Ik kan het niet terugvinden in de lijst. Of klopt het dat de naam niet de inhoud verhult. Ik wil het graag gaan maken, maar speel ook op zekerheid. Vandaar mijn vraag
Hi Rita, we doen geen kaas, maar we gebruiken het volgende in de plaats:
100 gram cashewnoten, een nacht geweekt of 5 minuten gekookt
sap van 1 citroen
4 eetlepels kokosolie, gesmolten
3 eetlepels ahornsiroop
150 gram bosbessen, vers of bevroren
Vegan / plantaardig dus 🙂