porties: 6 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 40 min
Deze week hebben we een Thaise Kokos Kerrie Wortelsoep. De soep heeft een perfecte balans tussen romige kokosmelk, pittige currypasta en zoete wortelen.
Wortelen zijn rijk aan vitamine A, vezels en antioxidanten, en kunnen bijdragen aan een gezonde huid, een verbeterd gezichtsvermogen en een versterkt immuunsysteem. Bovendien zijn wortelen van nature zoet en voegen ze een natuurlijke zoetheid toe aan de soep.
Kokosmelk bevat verschillende belangrijke mineralen waaronder ijzer, kalium, magnesium maar ook enkele onmisbare vitamines, zoals vitamine B11, C en E. Vitamine B is verantwoordelijk voor de energie in jouw cellen waar vitamine C en E helpen bij het verbeteren van je immuunsysteem.
Geniet van deze smaakvolle en gezonde Thaise soep!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- Ingrediënten:
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 4 eetlepels Thaise rode currypasta
- 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 450gr wortelen, geschild en in plakjes gesneden
- 720 ml groentebouillon
- 1x 400gr blik volvette kokosmelk
- zout & zwarte peper naar smaak
- Optionele garnering:
- 4 eetlepels koriander
- 3 theelepels sriracha saus
Voedingswaarden per portie
- Voedingswaarden:
- Energie: 246 kcal
- Vetten: 17 gr
- Koolhydraten: 21 gr
- Eiwitten: 3 gr
- Vezels: 3 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Smelt de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 5 minuten tot hij zacht is. Voeg nu de Thaise currypasta toe en bak nog een minuut.
- Voeg de zoete aardappel, wortels en groentebouillon toe aan de pan. Leg er een deksel op en zet het vuur op middelhoog. Laat de soep sudderen, draai dan het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
- Gebruik een staafmixer om de soep helemaal glad te blenden, voeg dan de kokosmelk toe en roer om te combineren. Als je wilt, kun je een of twee eetlepels kokosmelk bewaren om de soep mee te garneren.
- Proef de soep en voeg indien nodig nog wat zout of peper toe. Garneer met verse koriander en een drupje sriracha.
Heerlijk recept hoor. Maar de grootste smaakmaker in deze soep is dus die Thaise currypasta die je moet toevoegen. Welke Thaise currypasta? Leuk om die zelf te maken, is daar een recept van te vinden of moet je zelf op onderzoek gaan? Of koop je m kant en klaar uit een bakje/zakje met toegevoegde E-nrs en suiker, wat je toch juist niet wil? Ben benieuwd.