Porties: 2 | voorbereiding: 20 min | kooktijd: 20 min
Deze week hebben we een Wortelsoep. De soep heeft een perfecte balans tussen romige havercreme en zoete wortelen.
Wortelen zijn rijk aan vitamine A, vezels en antioxidanten, en kunnen bijdragen aan een gezonde huid, een verbeterd gezichtsvermogen en een versterkt immuunsysteem. Bovendien zijn wortelen van nature zoet en voegen ze een natuurlijke zoetheid toe aan de soep.
Wortelsoep is eenvoudig te maken en vereist slechts een paar ingrediënten, waardoor het een handige optie is voor drukke dagen of als je weinig tijd hebt om te koken.
Geniet van deze smaakvolle en gezonde soep!
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, fijngesneden
- 300 g wortelen, in stukken gesneden
- ½ theelepel gemalen koriander
- zeezout, naar smaak
- zwarte peper, naar smaak
- schil en sap van 2 sinaasappels
- 500 ml groentebouillon
- 1 theelepel kokossuiker
- 2 eetlepels havercrème
Voedingswaarden:
- Energie: 209 kcal
- Vetten: 9 gr
- Koolhydraten: 29 gr
- Eiwitten: 3 gr
- Vezels: 1 gr
Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg nu de sjalot toe en sauteer 2-3 minuten tot ze doorschijnend zijn.
- Voeg al roerend de wortelen toe aan de pan, zodat ze goed samengaan met de sjalotten. Laat nog 5 minuten koken, tot de wortels iets zachter worden. Breng op smaak met gemalen koriander, zout en peper en roer om te combineren.
- Roer de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de groentebouillon erdoor. Breng het mengsel aan de kook, dek af en laat ongeveer 25 minuten koken, of tot de wortels heel zacht zijn.
- Haal van het vuur. Pureer de soep in de pan met een staafmixer tot een gladde massa.
- Je kunt de soep ook voorzichtig in een blender doen en pureren.
- Roer nu de suiker erdoor en breng op smaak met wat meer zout en peper.
- Schep de soep in verwarmde soepkommen en werk elke kom af met een beetje havercrème.