porties: 6 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 15 min


Wafels heb je in alle vormen en smaken. En wij kunnen er niet genoeg van krijgen! Bij deze versie maken wij overheerlijke Vegan Kokoswafels.

Het gebruik van kokosmelk en kokosolie in het recept zorgt voor een rijke kokossmaak en een smeuïge textuur, ook voegt het een natuurlijke zoetheid toe aan de wafels.

Deze kleine zwarte chiazaadjes staan bekend als echte superfood. Dat komt door de hoge gehaltes aan omega 3 vetzuren, ijzer, calcium, vezels, eiwitten en vitamine B1, B2 en B3.

Kortom een heerlijk en zeer gezond ontbijt! Probeer het zelf ook eens.

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 2 theelepels chiazaad
  • 6 theelepels warm water
  • 30 gr kokosmeel
  • 120 gr havermeel
  • 50 gr ongezoete kokosvlokken
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 60 ml kokosolie, gesmolten (plus 1 theelepel meer voor het invetten)
  • 360 ml blikje lichte kokosmelk
  • snufje zout
CBD Olie 5%

Voedingswaarden per portie


Voedingswaarden:

Energie: 292 kcal

Vetten: 21 gr 

Koolhydraten: 21 gr  

Eiwitten: 6 gr

Vezels: 7 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Zet het wafelijzer aan en laat het opwarmen.
  • Klop de chia en het water samen tot een chia ei en zet 5 minuten apart.
  • Meng de droge ingrediënten in een grote kom.
  • Smelt de kokosolie en combineer met het vanille-extract, de ahornsiroop en de kokosmelk. Meng het chia ei erdoor.
  • Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en meng grondig tot een dik wafelbeslag.
  • Vet het wafelijzer in met kokosolie. Schep er genoeg beslag in om het oppervlak net te bedekken. Bak de wafels volgens de instructies van de fabrikant, meestal 5-6 minuten, tot de wafels goudbruin en knapperig zijn.
  • Dit recept maakt ongeveer 6 grote wafels, dus 1 wafel per portie.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)