Porties: 4 | voorbereiding: 5 min | kooktijd: 40 min


Een amandelen en bessen ontbijt biedt een scala aan gezondheidsvoordelen en smaakbelevingen!  

Amandelen bevatten een goede hoeveelheid eiwitten, wat essentieel is voor spierherstel en -groei. Het toevoegen van amandelen aan je ontbijt kan helpen om je verzadigd te houden tot de volgende maaltijd.  

Amandelen en bessen ontbijt is een goede balans tussen smaak, voedingswaarde en gemak, waardoor het een uitstekende keuze is voor een gezonde start van de dag. 

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 150 g gerolde haver
  • 450 ml kokend water
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 225 ml ongezoete amandelmelk (plus extra om te serveren, optioneel)
  • 1 grote rijpe banaan, gepeld
  • 185 g bevroren gemengde bessen
  • 1-2 eetlepels geroosterde amandelschilfers
  • 1 theelepel ahornsiroop (optioneel)

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 233 kcal
  • Vetten: 5 gr 
  • Koolhydraten: 40 gr  
  • Eiwitten: 7 gr
  • Vezels: 7 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng in een hittebestendige kom de havermout met het kokende water, het vanille-extract en de amandelmelk.
  • Pureer de banaan en verdeel over de bodem van een middelgrote ovenschaal. Roer bevroren bessen en ahornsiroop (indien gebruikt) erdoor.
  • Giet het havermengsel over het fruit en strooi de geroosterde amandelschilfers erover.
  • Plaats de schaal in de hete oven en bak gedurende 30-40 minuten tot het fruit is gezet en de vruchtensappen aan de randen borrelen.
  • Serveer de gebakken havermout met een scheutje extra amandelmelk indien gewenst.

Smakelijk!

wat vind je ervan banner
5/5 (1 Review)