Ook JIJ kan de wereld veranderen met positiviteit!

Droom jij er soms van om een positieve impact te hebben op de wereld?

Veel mensen willen dit, maar handelen niet naar het doel om een verschil te maken. Niet omdat ze het niet menen, maar eerder omdat het kan aanvoelen als een onrealistisch en dromerig objectief.

Vaak zien ze het te groot waardoor ze niet weten waar te beginnen. Er zijn genoeg mensen die er goed in zijn om te wijzen op de vele problemen in de wereld. Maar helaas er zijn niet genoeg mensen die de handen uit de mouwen steken om actief iets aan deze problemen te doen.

En ACTIE ondernemen om een positief verschil te maken is juist DAT wat de wereld nodig heeft! Ongeacht hoe groot deze actie is, het is iets waar iedereen toe in staat is!

Ook jij bezit de kracht om een positieve invloed te hebben op jouw gemeenschap en het leven van anderen over de hele wereld.

In dit artikel onthullen we 3 eenvoudige manieren om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld.

1. Maak een positieve impact door jezelf te verbeteren

In feite hebben we allemaal het potentieel om kleine of grote veranderingen te creëeren in de wereld waarin we leven. Maar alvorens we trachten een positieve impact te hebben op externe zaken, is het belangrijk om een kijkje te nemen in onze eigen persoonlijke, interne wereld.

Hebben daar al een positieve impact op gehad? Is het voldoende? Is er plaats voor verbetering?

Uiteraard is het makkelijk om de gebreken in andere mensen te zien. Maar hoe zit het met je eigen gebreken?

Voordat je een bredere impact op de samenleving kunt hebben, moet je eerst jezelf verbeteren. Men zegt zelf soms dat het de enige manier is om een verschil te maken!

Waar moet je dan beginnen? Neem wat tijd voor zelfreflectie, en probeer tot een eerlijke beoordeling van jezelf te komen. Hoewel je misschien de meeste dingen goed doet, zullen er altijd gebieden zijn waarin je kunt verbeteren.
Enkele suggesties voor zelfontwikkeling:
 • Verbeter je productiviteit - zodat je meer klaarkrijgt op een dag.
 • Werk aan het ontwikkelen van een sterk karakter
 • Lees vaker een educatief boek
 • Respecteer iedereen
 • Leer te denken als een optimist
 • Ontwikkel de superkracht van kalmte
 • Train je brein om te verlangen naar gezondere voeding
 • Boost je eigenwaarde en creëer sterkere grenzen
 • Draag zorg voor je slaaphygiëne
 • Genees de emotionele pijn uit je verleden
 • Doe aan sport
 • Mediteer

2. Houd 1 uur per week vrij om iemand te helpen

Een impact hebben op de wereld kan soms klinken als een moeilijke, uitputtende en voltijdse bezigheid. Maar het is altijd goed om klein te beginnen! Vaak kunnen gunsten die in eerste instantie klein en onbeduidend lijken, een enorm verschil betekenen in het leven van iemand anders.

Als je één uur per week je persoonlijke tijd inzet om een kennis of een willekeurig iemand te helpen, zal je ongetwijfeld een verschil zien en voelen bij jezelf en de mensen om je heen.

Door iemand te helpen zul je een verandering in jezelf beginnen zien!

Misschien kan je een vriend helpen een moeilijk project aan te pakken of een deadline te halen, of kan je babysitten voor een stel dat je kent om wat vrije tijd voor hen te creëren.

Je kunt bijles geven aan een jongere die het moeilijk heeft op school of je beschikbaar stellen voor iemand die het moeilijk heeft. Zelfs helpen in huis met klusjes of iemand een lift aanbieden is al een stap in de goede richting.

Grote veranderingen beginnen vaak met kleine vragen, dus hier is er één die je vaker zou kunnen stellen: "Heb je ergens hulp bij nodig? Ik heb een uurtje."

Maak jezelf beschikbaar voor iemand die een handje kan gebruiken. Door anderen te helpen, ontketen je een stroming van positieve energie, en dat is juist het type energie dat je nodig hebt om een betere wereld te creëeren!

3. Geef donaties indien mogelijk

Als we aan doneren denken, gaat onze verbeelding vaak meteen naar het geldelijke aspect. Dit kan ontmoedigend zijn voor iemand die wel wil doneren, maar niet veel financiën ter beschikking heeft.

Als je iemand bent die graag financieel doneert is het ook belangrijk om te weten of de organisaties waaraan je doneert ethisch verantwoord werken en of ze duurzame langetermijndoelen hebben. Het doorlichten hiervan kan wel wat tijd in beslag nemen, maar het is een essentieel onderdeel van het proces van financiële donaties.

Als je geen tijd of middelen hebt om deze piste te volgen, zou je eens in je kast kunnen kijken en de kleren die je al een tijdje niet meer hebt gedragen naar een plaatselijk opvangcentrum brengen.

Donaties hoeven niet per se geld te zijn!

Vaak hebben we ook nog schoolspullen liggen en die kunnen een enorme hulp zijn voor leerlingen en hun ouders. Boeken die we gelezen hebben en waarvan we genoten hebben, kunnen ook een tweede kans krijgen om iemand gelukkig te maken.

Je zou ook bloed kunnen doneren aan een bloedbank. Met zo'n donatie kun je iemands gezondheid verbeteren of zelfs iemand redden die in kritieke toestand verkeert.

Of het nu gaat om de dingen waarvan je denkt dat iemand anders ze beter kan gebruiken, of zelfs een uitstapje naar de bloedbank, donaties zijn een geweldige en makkelijke manier om anderen te helpen.
- Everyone can do simple things to make a difference, and every little bit really does count! -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *