Porties: 12 | Bereidingstijd: 60 min


Rustieke lijnzaad spelt broodjes zijn een heerlijke en voedzame optie voor een gezond ontbijt of als bijgerecht bij je maaltijden. Ze combineren de voedzame eigenschappen van spelt, lijnzaad en haver voor een rustieke, smaakvolle broodje.

Lage Glycemische Index: Spelt en lijnzaad hebben een lage glycemische index, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel langzaam verhogen, wat gunstig is voor het handhaven van energie gedurende de dag.

Al met al zijn rustieke lijnzaad spelt broodjes niet alleen een smaakvolle keuze, maar ook een voedzame aanvulling op je dieet. Ze bieden tal van gezondheidsvoordelen door hun voedzame ingrediënten en zijn perfect voor een energieboost in de ochtend of als een heerlijk bijgerecht bij je favoriete maaltijden.

probiotica https://shop.nutrifoodz.nl/collections/vitamines/products/probiotica

Ingrediënten:


  • 330 ml water, plus extra om te spoelen
  • 40 gram verse gist
  • 1 theelepel kokossuiker
  • 500 gram speltbloem
  • 100 gram gemalen lijnzaad
  • 2 theelepels zeezout
  • 20 gram fijne haver
https://shop.nutrifoodz.nl/collections/superfoods/products/red-juice

Voedingswaarden:


  • Energie: 208 kcal
  • Koolhydraten: 34 gr  
  • Eiwitten: 9 gr
  • Vetten: 4 gr

Scan de code met de foodtracker-app

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):


  • Verwarm het water tot het lauw is en voeg dan de gist en suiker toe. Roer tot het opgelost is.
  • Meng in een grote kom de bloem, het lijnzaad en het zout. Vorm een kuiltje in het midden en giet het gistmengsel erin. Meng met je handen tot een deeg.
  • Bedek het deeg met een doek en laat het 30 minuten rusten tot het verdubbeld is in grootte.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 12 even grote bolletjes. Bestrijk de broodjes met water en druk ze voorzichtig in de haver.
  • Leg de broodjes op de bakplaat en maak een kruisvormige insnijding op de bovenkant van elk broodje.
  • Bak 30 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en stevig zijn. Zet opzij op een rooster om af te koelen voor het serveren.

SMAKELIJK!!!

wat vind je ervan banner
5/5 (1 Review)