Porties: 4 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 50 min
Versnipperde tofu met pikante tomatenglazuur is een heerlijk veganistisch gerecht.
Het is gemaakt van tofu, dat een goede bron is van eiwitten, ijzer en calcium, en een vleesachtige textuur heeft wanneer het goed is bereid. De tofu wordt bereid in de oven met een heerlijk kruidig glazuur. Het kan onder andere geserveerd worden met rijst en groenten.
Probeer het eens als je op zoek bent naar een heerlijk veganistisch gerecht!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- Voor de tofu:
- 500 g stevige tofu
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zeezout
- 2 eetlepels tamari saus
- 1 eetlepel olijfolie
- Voor het pittige tomatenglazuur:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel tamari saus
- 120 ml water
- verse kruiden (bijv. tijm)

Voedingswaarden per portie
- Energie: 206 kcal
- Vetten: 14 gr
- Koolhydraten: 10 gr
- Eiwitten: 14 gr
- Vezels: 2 gr

Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de tofu tussen 2 vellen keukenpapier en druk aan om overtollig water te verwijderen. Rasp het blok tofu vervolgens met behulp van de grote gaten van de rasp.
- Verdeel de geraspte tofu in een ovenschaal, voeg de overige tofu-ingrediënten toe en meng goed om te combineren. Plaats de schaal in de hete oven en bak de tofu in 40-50 minuten licht krokant.
- Maak ondertussen het glazuur door de olijfolie in een koekenpan te doen en de gesnipperde ui en gehakte knoflook te fruiten tot ze zacht zijn. Voeg de chilipoeder, paprikapoeder, komijn, koriander en tomatenpuree toe. Roer en bak een minuut. Voeg nu de ahornsiroop, het citroensap, de tamari-saus en het water toe aan de koekenpan, roer om te combineren en laat zachtjes sudderen tot het mengsel iets dikker wordt.
- Haal de tofu uit de oven zodra hij gebakken is. Giet het bereide pittige tomatenglazuur over de gebakken tofu in de ovenschaal. Meng alles voorzichtig tot de tofu bedekt is met het glazuur.
- Garneer met verse kruiden voor het opdienen.
Smakelijk!
