Het belang van onze Oceanen (Deel2)

De Oceaan is de basis van alle leven, een buitengewone en grotendeels onontdekte plek met een fascinerende verscheidenheid aan planten en dieren die, samen met de stromingen en de natuurlijke systemen, onze planeet vorm geven.

De Oceaan verschaft ons voedsel, zorgt voor ons plezier en maakt het levensonderhoud van miljoenen, zo niet miljarden mensen mogelijk. Maar de Oceaan is niet alleen maar handelswaar.

De Oceaan kalmeert en verbindt ons en heeft een herstellende werking. De positieve impact die de oceaan heeft op ons welzijn is gigantisch! In het eerste deel van dit artikel bespraken we de volgende redenen waarom de oceaan een cruciale rol speelt in ons leven:
  • De oceaan levert ons zuurstof
  • De oceaan reguleert het klimaat
  • De oceaan is een belangrijke voedselbron
  • Veel wezens zijn afhankelijk van, en leven in de oceaan
Hieronder nog 3 belangrijke redenen waarom we onze oceanen moeten beschermen:

De zee geeft ons plezier en vreugde

De oceaan is voor velen een werkelijke zone van vreugde! Onze tempel, ons leven, ons tweede huis, onze plaats van opwinding.

We zwemmen, surfen, zeilen, duiken, zonnen en komen tot rust aan het strand en wanneer we het te warm krijgen geeft de zee ons ook verfrissing en afkoeling. Familiale vakanties en zondagen vinden daarom ook vaak plaats op het strand.

Voor zeilers, vissers en eilandbewoners is het ook een transportzone. Het voert ons naar nieuwe landen, en verbindt ons met de natuur en met elkaar. Zeilers fungeren ook vaak als opvoeders, ambassadeurs en pleitbezorgers van een levensstijl op het water.

Samen delen ze een passie voor de oceaan, en een vurig verlangen om deze speelplaats voor altijd schoon en veilig te houden. Waterwegen zijn van cruciaal belang voor onze gezondheid, voor ons en voor toekomstige generaties.

Veel banen houden verband met activiteiten op zee

Volgens schattingen op basis van de meest recente officiële statistieken zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen werkzaam in de visserij en aquacultuur.

In feite wordt 90% van de wereldhandel over zee bedreven. In de VN zijn bijna 3 miljoen banen rechtstreeks afhankelijk van de hulpbronnen van de oceanen en de Grote Meren.

De oceaan biedt werkgelegenheid aan vissers, strandwachten, surfinstructeurs, havens, duikscholen, touroperators op zee, watersportbedrijven, en vakantieaccommodaties.

De Oceaan heeft therapeutische eigenschappen

Wanneer we in het water duiken, ontwaakt onze innerlijke dolfijn. Men noemt dit fenomeen het "duikreflex der zoogdieren".

Wanneer ons gezicht het water raakt, vertraagt onze hartslag onmiddellijk, en bloed verplaatst zich van de extremiteiten naar de hersenen, het hart en de vitale organen van ons lichaam. Zeehonden, dolfijnen en andere zeezoogdieren hebben deze reflex, en wij mensen ook! Het maakt ons wakker, alert en geeft ons een sterk gevoel van vitaliteit.

De oceaan heeft een therapeutische werking. Wanneer we zeewater zien, voelen, horen, ruiken of proeven, zijn we gelukkig en in vrede. Onderzoek heeft aangetoond dat deze zogenaamde blauwe ruimtes psychologische stress direct kunnen verminderen en onze stemming verbeteren.

Je zou het boek “Blue Mind” kunnen lezen om hier meer over te weten te komen. Ondanks dit alles weten we nog steeds meer over Mars dan over de oceaan! Want de oceaan is mysterieus en zoals eerder vermeld hebben wij mensen er slechts 5% van verkend.

Wat we wel weten is dat we onze oceanen gezond moeten houden, want een gezonde oceaan houdt ook ons op aarde gezond.
We leven nu eenmaal dankzij de oceanen, en dus moet de oceaan ook door ons in leven worden gehouden. De keuzes die we nu maken bepalen onze toekomst, en die van onze kinderen. We hebben de verantwoordelijkheid om voor de oceaan te zorgen, zoals de oceaan voor ons zorgt.
- The foundation of all life is in the ocean -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *