3 ochtendgewoonten voor een beter geheugen!

Het verbeteren van ons geheugen kan ons vermogen om belangrijke informatie te herinneren vergroten, een betere focus en besluitvorming bevorderen, en ons in staat stellen om sneller te denken en slimmer te werken.

Wat als we de kwaliteit van onze dag konden boosten met drie eenvoudige ochtendgewoonten die niet alleen ons geheugen verbeteren, maar onze hele dag in het algemeen?

Hier zijn drie ochtendgewoonten die ons geheugen een jumpstart kunnen geven.

Drink water

De dag beginnen met een groot glas zuiver water (geen kraantjeswater) is een geweldige manier om je neuronen te laten communiceren. Eerst en vooral omdat onze hersenfunctie en ons geheugen gebaseerd zijn op onze neuronen die zenuwimpulsen doorgeven via elektrische stroom.

We herinneren ons misschien dat elektrische stroom zeer snel door water gaat, dus meer water in onze hersencellen zorgt ervoor dat de communicerende neuronen efficiënt blijven werken.

Anderzijds tonen studies aan dat uitgedroogde hersenen zich moeilijk kunnen concentreren, een aangetast kortetermijngeheugen hebben en zelfs minder gelukkig zijn.

Als we wakker worden, hebben we onze cellen misschien al vele uren geen water gegeven, dus het is een goed moment om onze waterinname te verhogen.

Ga naar buiten

‘s Ochtends naar buiten gaan is een goede gewoonte om onze cognitieve functies en ons geheugen een impuls te geven. Buiten is er zuiverdere en frissere zuurstof die essentieel is voor ons geheugen en herinneringsvermogen.

Bovendien levert zonlicht vitamine D. Studies tonen aan dat de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine D het geheugen en het leervermogen verbetert, terwijl een tekort aan vitamine D in verband wordt gebracht met een aanzienlijke achteruitgang van de uitvoerende functie en het episodisch geheugen.

Een frisse neus halen in de zon aan het begin van de dag kan ons functionele geheugen een boost geven.

Doe iets alledaags

Vaak worden we ’s ochtends overladen met to-do lijstjes, haasten we ons om ons klaar te maken voor de dag, plannen we onze volgende stappen en zorgen we ervoor dat we alles georganiseerd krijgen.

Het lijkt het makkelijkst om onze hersenen de vrije loop te laten, maar dat is vaak bijna onmogelijk als we zo getraind zijn om onze komende taken mentaal op te sommen.

Even de tijd nemen om iets alledaags te doen, zoals douchen, 2 pagina’s in ons favoriete boek lezen of een korte workout op een loopband of hometrainer, kan wonderen doen voor ons geheugen. Tijdens momenten van rust kunnen onze hersenen informatie consolideren, wat vaak resulteert in een betere focus en besluitvorming, evenals een verhoogde opbouw van het korte- en langetermijngeheugen.

Gewoon de taken loslaten die voor ons liggen terwijl we onder de douche staan of even de geest van gedachten bevrijden d.m.v een meditatieve activiteit, geeft ons brein de kans om onze ideeën en gedachten samen te smelten tot terug te halen bestanden in ons geheugen.

Conclusie

Soms moet je het niet te ver zoeken, en zijn het de meest eenvoudige praktijken die eender wie makkelijk in zijn leven kan implementeren, die ook effectief je levenskwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren.

Al wat je doet, doe je met je brein. Het is dus zeker een goed idee, om de werking van je brein met deze 3 eenvoudige tips vanaf het starten van je dag, te optimaliseren!

– Wake up and be awesome! –

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!