Porties: 12 | Bereidingstijd: 95 min


Karamel kokos cheesecake is een heerlijke en romige traktatie die de tropische smaken van kokos en de rijke, zoete karamelsaus combineert voor een perfect dessert.

Gezonde Vetten: De plantaardige boter en kokosmelk leveren gezonde vetten, die gunstig zijn voor het hart. Kokos bevat medium-chain triglycerides (MCT’s), die snel door het lichaam kunnen worden omgezet in energie.

Kortom, de karamel kokos cheesecake is een verrukkelijke en voedzame traktatie die zowel heerlijk als gezond is, en het biedt een geweldige manier om te genieten van een plantaardige, zoete lekkernij zonder concessies te doen aan de smaak!

https://shop.nutrifoodz.nl/collections/superfoods/products/red-juice

Ingrediënten:


  • 100 gram ontpitte dadels, 10 minuten in heet water geweekt en uitgelekt
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram speltmeel
  • 30 gram plantaardige boter
  • 400 gram plantaardige roomkaas
  • 200ml kokosmelk in blik
  • 150 gram rauwe kokossuiker
  • 30 gram maïzena 1 theelepel vanille-extract
  • Gezouten dadelkaramel, om te serveren uit het recept van vorige week
https://shop.nutrifoodz.nl/collections/superfoods/products/hormony

Voedingswaarden:


  • Energie: 310 kcal
  • Koolhydraten: 31 gr  
  • Eiwitten: 6 gr
  • Vetten: 18 gr

Scan de code met de foodtracker-app

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):


  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakvorm van 18 cm.
  • Meng in een keukenmachine de dadels, amandelen, bloem en boter tot een goed mengsel. Druk het mengsel in de beklede bakvorm.
  • Bak de korst 20 minuten.
  • Meng ondertussen de roomkaas, kokosmelk, kokossuiker, maïzena en vanille-extract.
  • Giet de vulling over de voorgebakken korst en bak nog eens 60 minuten.
  • Bereid voor de karameltopping de gezouten dadelkaramel (zie recept in dit pakket) en serveer over de cheesecake.

SMAKELIJK!!!

wat vind je ervan banner
5/5 (1 Review)